Suzuki VITARA: Το υβριδικό SUV-ορόσημο

Το πιο εμβληματικό SUV της Suzuki είναι διαθέσιμο με τεχνολογίες Mild και Strong Hybrid, αλλά και αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP.

  • -
  • -

Το VITARA αποτελεί ένα θρυλικό όνομα στην κατηγορία των SUV. Είναι το ιδανικό υβριδικό αυτοκίνητο για την πόλη όσο και την ύπαιθρο. Η στιβαρή SUV αισθητική, οι εξελιγμένες τεχνολογίες και η οδηγική αρτιότητα επιτρέπουν στον οδηγό να κινείται με αυτοπεποίθηση και στιλ. Η Suzuki άλλωστε έχει χτίσει μία πλούσια κληρονομιά γύρω από τα οχήματα ελευθέρου χρόνου και το όνομα VITARA είναι εδώ και δεκαετίες ένα μοντέλο που κυριαρχεί στην κατηγορία του.

Ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή γνώση από SUV κατασκευές, είναι αδύνατο να μην γνωρίζει το VITARA. Ελάχιστα μοντέλα έχουν γράψει τόσο επιτυχημένη ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή. Σήμερα, συνεχίζει φυσικά να ξεχωρίζει χάρη στον συνδυασμό στοιχείων όπως ο δυναμικός σχεδιασμός, η αποδοτική και προηγμένη τεχνολογία HYBRID που προσφέρει και η αυθεντική τετρακίνηση. Το αποτέλεσμα ενός κατασκευαστή που με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, την κορυφαία αξιοπιστία & τεχνογνωσία κατασκευάζει αυτοκίνητα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Suzuki Vitara το κορυφαίο υβριδικό SUV

To δυναμικό του design διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του και σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα προϊδεάζει για την υπεροχή του πριν καν πατήσει στο χώμα.

Ασύγκριτη κατανάλωση χάρη στις τεχνολογίες Mild & Strong Hybrid

Οι τεχνολογίες Mild Hybrid και Strong Hybrid προσφέρουν πραγματική οικονομία και εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση. Η Suzuki είναι η πρώτη μάρκα με όλη την γκάμα των μοντέλων της να αποτελείται από υβριδικά αυτοκίνητα. Αρχικά, χάρη στο απλό, αλλά ευφυές στη σύλληψή του Mild Hybrid σύστημα, πετυχαίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και συνεπώς, μεγαλύτερη αυτονομία προσφέροντας το ιδανικό υβριδικό σύστημα για αυτοκίνητα πόλης. Μία ηλεκτρογεννήτρια (ISG) υποστηρίζει τον εξελιγμένο βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας αυξημένες επιδόσεις, ενώ το χαμηλό του βάρος και η έξυπνα τοποθετημένη μπαταρία κάτω από το κάθισμα, δεν επηρεάζουν την εργονομία και την άνεση στην καμπίνα.

Suzuki Vitara το κορυφαίο υβριδικό SUV

Εάν τώρα θέλετε το κάτι παραπάνω αλλά ταυτόχρονα να είστε ανεξάρτητοι από πρίζες και εξωτερικές πηγές φόρτισης, τότε τα κινητήρια σύνολα Strong Hybrid είναι φτιαγμένα για εσάς. Το όραμα πίσω από τη δημιουργία του συστήματος Strong Hybrid, είναι τα μοντέλα της Suzuki να έχουν ένα αποδοτικό κινητήρα που να συνδυάζει και τα οφέλη της τεχνολογίας AGS. Αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητες όπως αμιγώς ηλεκτρική και αθόρυβη κίνηση, φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει κατά την επιβράδυνση και εξαιρετικά οικονομική κατανάλωση από 5,2 lt/100 km. Παράλληλα, η αλλαγή των σχέσεων με την χρήση των paddles στο τιμόνι δίνει έναν επιπλέον τόνο διασκέδασης.

Αυθεντική μηχανική τετρακίνηση Allgrip για να μην σταματά πουθενά

Αφού λοιπόν οι υβριδικές τεχνολογίες της ιαπωνικής μάρκας φροντίζουν τον τομέα της οικονομία, σειρά έχει η έξυπνη μηχανική τετρακίνηση ALLGRIP η οποία φροντίζει για τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του VITARA. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT εκφράζει τις αυθεντικές αξίες της Suzuki «Διασκέδαση στην οδήγηση», «Αξιοπιστία» και «Μέγιστη απόδοση», επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μέσα από τέσσερις λειτουργίες AUTO, SPORT, SNOW και LOCK. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης λειτουργεί μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, όπου ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία που επιθυμεί ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Suzuki Vitara το κορυφαίο υβριδικό SUV

Σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές, το VITARA ξεχωρίζει ακόμη και με το Strong Hybrid σύνολο γιατί δεν στηρίζεται στην υβριδική τεχνολογία ή στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης για την επίτευξη της τετρακίνησης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο VITARA Strong Hybrid είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια.

Suzuki VITARA: Πλούσιος εξοπλισμός σε κάθε έκδοση

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το SUV της Suzuki δίνει στον χρήστη ένα πλήρες πακέτο ήδη από τη βασική έκδοση. Χαρακτηριστικά, ακόμα και ο αγοραστής που θα επιλέξει την πιο προσιτή ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές, θα νιώσει ότι έχει στην κατοχή του εξοπλιστικά στοιχεία που συνήθως ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό όπως φώτα LED, adaptive cruise control, αυτόματο κλιματισμό και φυσικά την πλούσια ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας Suzuki Safety Support. Το τελευταίο ενισχύει την ασφάλεια των επιβατών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και κατά τη διάρκεια της καθημερινής οδήγησης μέσω συστημάτων όπως Dual Sensor Brake Support, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, αναγνώριση τυφλού σημείου κτλ.

Suzuki Vitara το κορυφαίο υβριδικό SUV

Το VITARA όμως δεν καταφέρνει μόνο να ξεχωρίσει με τον πλούσιο εξοπλισμό που προσφέρει, αλλά και μέσω της δελεαστικής τιμής του. Με τις τιμές να ξεκινούν κάτω από τις 20.000 ευρώ (19.580), το ιαπωνικό SUV αποτελεί μία από τις οικονομικότερες επιλογές της κατηγορίας και σίγουρα την πιο value for money.

Εάν αναρωτιέσαι λοιπόν ποιο B-SUV να επιλέξεις, σίγουρα η απάντηση είναι Suzuki. Το VITARA απευθύνεται σε κάθε έναν χάρη στο πολυτάλαντο ρεπερτόριό του που συνδυάζει οικονομία, χώρους, compact διαστάσεις, άνεση στις αστικές μετακινήσεις και ανεξάντλητα όρια στις off-road εξορμήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...