Βασιλιάς του Nurburgring το Honda Civic Type-R – Έσπασε το ρεκόρ γύρου! [video]

Για ακόμη μια φορά, το Honda Civic Type-R παίρνει τον τίτλο του ταχύτερου εμπροσθιοκίνητου αυτοκινήτου στη φημισμένη γερμανική πίστα.

  • -
  • -

Το νέο Honda Civic Type-R είναι ένα από τα λίγα hot hatch της αγοράς, μιας κατηγορίας που λατρεύουμε χάρη στις επιδόσεις και τη σπορ φιλοσοφία. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μεγάλη παράδοση στο Nurburgring, τη γνωστή πίστα στη Γερμανία, στην οποία οι κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων «κοντράρονται» σε χρόνους ανά κατηγορία. Η ιαπωνική φίρμα με το προηγούμενο Civic Type-R είχε μια άτυπη μάχη με τη Renault και την Volkswagen, σε ό,τι αφορά τον χρόνο του ταχύτερου εμπροσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring.

Τι χρόνο έκανε το νέο Honda Civic Type-R στο Nurburgring;

Η νέα γενιά του Honda Civic Type-R μπήκε ξανά στην πίστα και επιχείρησε να θέσει νέα πρότυπα χρόνου. Η διαδρομή των σχεδόν 21 χιλιομέτρων (20.600 μέτρα) καλύφθηκε σε χρόνο μόλις 7 λεπτών και 44,881 δευτερολέπτων. Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν εντελώς εργοστασιακό.

Αν και η στάνταρ επιλογή ελαστικών είναι τα Michelin Pilot Sport 4 S, η Honda δίνει την επιλογή των πιο ειδικών MichelinPilotSportCup 2 Connect στους αγοραστές του μοντέλου. Αυτά ήταν και τα ελαστικά του οχήματος που πραγματοποίησε το ρεκόρ, όμως δεν μετράνε σαν επιπλέον εξοπλισμός, καθώς είναι προαιρετικά διαθέσιμα κατά την αγορά του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πίστα του Nurburgring αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων, καθώς θεωρείται ότι λόγω της μορφολογίας, αλλά και του μεγάλου μήκους της, προσομοιώνονται εξαιρετικά οι πραγματικές συνθήκες δρόμου, απέχοντας από μια στάνταρ χάραξη μιας τυπικής πίστας που μπορεί να ευνοεί μόνο συγκεκριμένο είδος αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.

Τι κινητήρα έχει το νέο Honda Civic Type-R;

Το νέο Honda Civic Type-R εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα με τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βυθίσματος των βαλβίδων VTEC. Ο K20C1 έχει χωρητικότητα 2.0 λίτρων και αποδίδει 329 ίππους με 420 Nm ροπή. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...