Πόσες μπαταρίες ΑΑ μπορούν να αντικαταστήσουν μια μπαταρία αυτοκινήτου; [video]

Τελικά γίνεται να ξεκινήσει ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου με μπαταρίες ΑΑ. Έγιναν δοκιμές και βρέθηκε ο κατάλληλος αριθμός μπαταριών που χρειάζεται.

  • -
  • -

Μια «νεκρή» μπαταρία αυτοκινήτου είναι κάτι που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Η πρόληψη βέβαια μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της ταλαιπωρίας, και στην εξοικονόμηση χρημάτων σε μια τέτοια, ατυχή συγκυρία. Ωστόσο, μια θεωρία λέει ότι εάν έχετε μερικές φρέσκες μπαταρίες ΑΑ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, ίσως μπορέσετε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας. Το θέμα βέβαια, είναι πόσες τέτοιες μπαταρίες θα χρειαστούν για να «ζωντανέψει» ο κινητήρας.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δε θα σκεφτούν σε μια τέτοια περίπτωση να χρησιμοποιήσουν μπαταρίες ΑΑ. Βέβαια, και να έχουν προνοήσει, θα απαιτηθούν αρκετές για να εκκινήσει η μηχανή του οχήματος, όπως αποδεικνύεται από το πείραμα που έκαναν τα μέλη του καναλιού Garage 54 στο YouTube. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι αρχικά η απομάκρυνση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για αρκετές μπαταρίες τύπου ΑΑ.

Πόσες μπαταρίες ΑΑ χρειάζονται για να εκκινήσει ένα αυτοκίνητο;

Στην αρχή, οι άνθρωποι που επιχείρησαν το πείραμα χρησιμοποίησαν 8 μπαταρίες, οι οποίες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Στις 16 δημιουργήθηκε σπινθήρας, αλλά ούτε αυτές ήταν αρκετές. Στις 24 κάτι πήγε να γίνει, αλλά και πάλι ο αριθμός δεν κρίθηκε επαρκής. Σταδιακά, αύξαναν τις μπαταρίες από τις 160, στις 200, μετά στις 240, στις 280 και στις 300. Τελικά, για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη ενέργεια και να φτάσει ως τη μίζα για να εκκινήσει το μοτέρ, χρειάστηκαν 308 μπαταρίες ΑΑ.

Ακόμη και τόσες μπαταρίες ΑΑ, ωστόσο, απώλεσαν άμεσα την ενέργειά τους μετά την εκκίνηση, καθώς δεν ήταν επαναφορτιζόμενες!

Δείτε ακόμα: Ρώσοι φτιάχνουν αυτοκίνητο που κινείται με τα πόδια [video]

Δείτε το περίεργο πείραμα στο video που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...