Αυτός είναι ο νέος ποδηλατόδρομος Γκάζι-Κηφισιά μήκους 17,8 km

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής έγινε. Ποια είναι η διαδρομή του και πού θα βρεθούν τα χρήματα.

  • -
  • -

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ε. Μπακογιάννης, συναντήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής.

podilato

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα συνδέει το Γκάζι με την Κηφισιά, μήκους 17,8 km. Η διαδρομή θα ξεκινά από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, διασχίζοντας συνολικά πέντε δήμους (Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς), και περνώντας από κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Πού θα βρεθούν τα χρήματα για τον ποδηλατόδρομο

Ο Μητροπολιτικός Ποδηλατόδρομος Γκάζι-Κηφισιά θα γίνει με πόρους από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027. Όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (Διαχειριστική Αρχή) είναι στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη διευθέτηση των διάφορων τεχνικών ζητημάτων, που ενδέχεται να προκύψουν, έτσι ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής, η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

xartis

Διαβάστε επίσης: Ποδήλατα στον δρόμο: Κινούνται νόμιμα; Τι ισχύει

Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει από πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός ακόμα επιβλητικού ποδηλατοδρόμου ο οποίος αποτελεί τον «πυρήνα» του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος». Στόχος η σταδιακή δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...