Τιμές καυσίμων: Πού θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη και diesel στην Ελλάδα

Η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας κυμαίνεται κατά μέσο όρο κάτω από 1,9 € το λίτρο και του diesel στο 1,68 €. Σε κάποιες περιοχές ωστόσο, τα καύσιμα πωλούνται φθηνότερα.

  • -
  • -

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, παρά την κατρακύλα του πετρελαίου Μπρεντ που προκλήθηκε από τον «τυφώνα Credit». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, την Τετάρτη 22 Μαρτίου ανέρχονταν στο 1,894 € το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στο 1,680 €/λτ.

Στην Αττική, τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, οι οδηγοί βάζουν βενζίνη στα πρατήρια με περίπου 1,857 € και diesel με 1,639 €. Στον δεύτερο μεγαλύτερο νομό, αυτόν της Θεσσαλονίκης, οι τιμές είναι στο 1,854 και 1,637 €, αντίστοιχα. Μάλιστα, στη λεγόμενη και συμπρωτεύουσα, καταγράφονται αυτήν τη στιγμή, οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων ανά την επικράτεια.

benzini

Στα ίδια επίπεδα είναι και οι τιμές στην Ημαθία, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης στην αντλία να είναι στο 1,867 € και του πετρελαίου στο 1,655 €/λτ.

Πού πληρώνουν ακριβότερα τα καύσιμα

Αντίθετα, από τη Θεσσαλονίκη, την Αττική και την Ημαθία, σε κάποιες άλλες περιοχές, οι οδηγοί πληρώνουν τη βενζίνη και το πετρέλαιο «χρυσό». Στα Δωδεκάνησα και την Κεφαλλονιά, οι τιμές στις αντλίες των πρατηρίων δεν έχουν πέσει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη, ενώ το diesel είναι πάνω-κάτω στο 1,8 €.

Διαβάστε επίσης: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλήρωσες βενζίνη κάτω από 1 €/lt;

Τα ακριβότερα βέβαια παραμένουν στις Κυκλάδες, με την αμόλυβδη να κυμαίνεται στα 2,140 € και το πετρέλαιο στο 1,916 €. Εντύπωση κάνει το 1,986 €/λτ της βενζίνης στην Ευρυτανία, αλλά και το 1,956 € στη Φωκίδα.

Για να δείτε αναλυτικά τις τιμές των καυσίμων σε κάθε νομό πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...