«Αντίο δίπλωμα» αν περνάς κόκκινα: 388 νέες κάμερες σε φανάρια της Αθήνας

Όποιος περνάει το κόκκινο φανάρι δεν θα τη γλυτώνει. Οι νέες κάμερες θα καταγράφουν τα πάντα και όλα θα ελέγχονται ηλεκτρονικά.

  • -
  • -

Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι μια από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις και επισύρει βαριές ποινές, με πρόστιμο 700 € και αφαίρεση διπλώματος για 60 ημέρες. Παρόλα αυτά, πολλοί οδηγοί αδιαφορούν και συνεχίζουν να περνούν συστηματικά με κόκκινο, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τη ζωή τη δική τους, όσο και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο, η Περιφέρεια Αττικής έλαβε την απόφαση για την τοποθέτηση καμερών σε εκατοντάδες φανάρια. Ειδικότερα, θα εγκατασταθούν 388 κάμερες παρακολούθησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, σε συγκεκριμένα σημεία, που σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας σημειώνονται συχνά σοβαρά ατυχήματα.

fanaria

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’198/11.09.2001 είναι αρμόδια για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση συσκευών παραβιάσεων ΚΟΚ κατόπιν πρότασης της τοπικής αρμόδιας Τροχαίας. Συνεπώς, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση για 1 έτος, 388 καμερών ελέγχου παραβίασης ερυθρού σηματοδότη με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών που προκαλούν. Η συγκεκριμένη λύση θα αυτοματοποιήσει την έκδοση στοιχείων οδικών παραβάσεων και θα συντελέσει στη μείωση καθυστερήσεων κυκλοφορίας ατυχημάτων παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Πότε θα μπουν οι κάμερες στα φανάρια

Για να τοποθετηθούν οι κάμερες, πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση λοιπόν, ο διαγωνισμός, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, έλαβε παράταση και ορίστηκε ως νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών η Τετάρτη 26 Απριλίου, με την αποσφράγιση να προγραμματίζεται για την Τρίτη 2 Μαΐου.

fanaria

Η Σύμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» μέσα από το έργο «Sub 2 – 16631_Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 4.6. «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Διαβάστε επίσης: Κάμερες στα φανάρια της Αττικής – Πότε χάνεις για πάντα το δίπλωμα;

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση 351 γαλβανισμένων ιστών με βραχίονα με τον κλωβό αγκύρωσης για την τοποθέτηση των καμερών, η εκπόνηση, εφαρμογή και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, η συντήρηση και άρση βλαβών ασύρματης επικοινωνία συσκευής με ηλεκτρονικό υπολογιστή και η συντήρηση και άρση βλαβών συσκευών και υπολογιστών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...