Audi: Αυτό είναι το επόμενο ηλεκτρικό SUV της

H Audi σχεδιάζει να λανσάρει μέχρι το 2025 περισσότερα από 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Και το πρώτο από αυτά βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης.

  • -
  • -

Στον μακρινό βορρά, με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Audi πραγματοποιεί μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών στο ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV. Η γερμανική φίρμα σκοπεύει να παρουσιάσει το μοντέλο, το οποίο είναι το Q6 e-tron, τους επόμενους μήνες.

audi

Το αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα τεχνολογική πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) και ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του Q5 με βάση τις διαστάσεις. Με το ηλεκτρικό σύστημα 800 Volt, τους ισχυρούς και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης μπαταριών και φόρτισης και την καινούρια αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων, το Q6 e-tron σηματοδοτεί το επόμενο σημαντικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση της γκάμας μοντέλων της Audi.

audi

Το Q6 e-tron θα διατίθεται σε εκδόσεις αμαξώματος SUV και Sportback, προβάλλοντας την ευρυχωρία, την πρακτικότητα και τις τεχνολογικές καινοτομίες. Αν και δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία, θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές κινητήρων με ισχύ έως και 475 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται να προσφέρεται και σε έκδοση RS, αποδίδοντας πάνω από 600 ίππους.

Μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση

Η χρήση της πλατφόρμας PPE στο Q6 e-tron και σε όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, δίνει τη δυνατότητα χρήσης των μπαταριών σε μια νέα και πιο ευέλικτη διάταξη, ενώ το κύκλωμα 800 Volt εγγυάται την ταχύτερη φόρτιση των μπαταριών, κάτι το οποίο αναζητούν οι περισσότεροι αγοραστών των EV οχημάτων.

audi

Δείτε επίσης: Οι νέοι φορτιστές 300 kW της Audi

Όσο για την αυτονομία, η πλατφόρμα μπορεί να παρέχει έως και 700 km με μια φόρτιση, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στην περίπτωση του Q6 e-tron αναμένεται να διαμορφώνεται στα 600 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...