Επιστρέφουν στην αγορά τα φθηνά Audi – Δες γιατί

Οι τιμές των αυτοκινήτων αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια για έναν βασικό λόγο. Αν λυθεί αυτό το ζήτημα, τότε τα κόστη αγοράς θα πέσουν σε προ κρίσης επίπεδα.

  • -
  • -

Η έλλειψη των τσιπ και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, υποχρέωσαν τις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στην παραγωγή εκδόσεων υψηλότερου κόστους, γεγονός που επέφερε αυξήσεις στις τιμές των μοντέλων. Πλέον, οποιονδήποτε τιμοκατάλογο κι αν κοιτάξεις, δεν θα βρεις φθηνό αυτοκίνητο. Ακόμη και τα μικρά οχήματα πόλης σημείωσαν άνοδο 2-3 χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια.

audi

Φυσικά, από αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Audi. Η γερμανική φίρμα αναγκάστηκε κι αυτή να αυξήσει τις τιμές, με το Q3 για παράδειγμα, να ξεκινά πλέον από τα 33.900 € και το Q5 από τα 55.900 €.

Γιατί θα πέσουν οι τιμές των Audi

Με την κατάσταση σχετικά με τις ελλείψεις ημιαγωγών να ομαλοποιείται και τους κατασκευαστές να μπαίνουν ξανά σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό παραγωγής, εταιρείες όπως η Audi, θα μπορέσουν να επεκτείνουν εκ νέου την γκάμα τους. Το 2022 είχε δοθεί προτεραιότητα στα ακριβότερα μοντέλα, που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, με θετικό αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων κατά 40%, στα 7,6 εκατ. ευρώ. Πλέον μπορούν να προσφέρουν ξανά εκδόσεις χαμηλότερης τιμής στους καταναλωτές. Αυτό θα συμβεί μέσα στο 2023, και το συνολικό περιθώριο κέρδους για τις εταιρίες του ομίλου (Audi, Bentley, Lamborghini, Ducati) με βάση εκτιμήσεις της μάρκας θα πέσει στο φάσμα του 9-11%, από 12,2%, όπως αναφέρει το Reuters.

audi

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, ανέφερε πως η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά σχεδόν 40%, με τις παραγγελίες για τα νέα e-tron να είναι δεκάδες χιλιάδες.

Δείτε ακόμα Tιμές και εκδόσεις του Audi Q2 στην Ελλάδα

Μέχρι το 2025, η Audi σκοπεύει να λανσάρει περίπου 20 νέα μοντέλα, εκ των οποίων περισσότερα από 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Μέχρι το 2027, η φίρμα επιδιώκει να προσφέρει ένα EV σε κάθε βασική κατηγορία, μεταξύ των οποίων κι ένα μικρό που θα τοποθετηθεί σε βάση της γκάμας της.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...