Audi Q2: Οι τιμές και οι εκδόσεις του premium SUV στην Ελλάδα

Έχοντας compact διαστάσεις που προσφέρουν ευελιξία, αλλά και μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, το Audi Q2 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία του.

  • -
  • -

Η γκάμα των SUV της Audi ξεκινάει από το ιδιαίτερα δημοφιλές Q2. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει δεχτεί ανανέωση προκειμένου να παραμείνει στην επικαιρότητα, ενώ προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις για να διαλέξει κάθε υποψήφιος αγοραστής αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

Στην γκάμα υπάρχουν προτάσεις με turbo βενζινοκινητήρες, σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες, καθώς και μια σειρά από χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια. Σε ορισμένες εκδόσεις συνδυάζεται και η διάσημη τετρακίνηση Quattro της γερμανικής μάρκας, ενώ όσοι ζητούν περισσότερη δύναμη και σπορ φιλοσοφία, υπάρχει το κορυφαίο Audi SQ2 με στάνταρ τετρακίνηση, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic και 300 ίππους.  

Οι τιμές του Audi Q2 στην Ελλάδα

Η βασική έκδοση του Audi Q2 στοιχίζει 26.500 € (έκδοση 30 TFSI Comfort), με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1.0 TFSI των 110 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ψηλότερα, με τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου, υπάρχει το επίπεδο εξοπλισμού Advanced με περισσότερα στοιχεία άνεσης στο στάνταρ πακέτο και τιμή 28.500 €. Ανεβαίνοντας στις 31.500 €, υπάρχει η πρώτη ουσιαστική αναβάθμιση, με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 TFSI (35 TFSI), σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και 150 ίππους.

Σε αυτό το σημείο το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων είναι στάνταρ. Όποιος ζητά καλύτερο εξοπλισμό, το Audi Q2 35 TFSI Advanced S-Tronic προσθέτει ένα πληρέστερο πακέτο στην εξίσωση, έναντι 33.500 €. Τέλος, με τον ίδιο βενζινοκινητήρα 150 ίππων υπάρχει και το Q2 35 TFSI S-Line S-Tronic με πιο σπορ εμφάνιση και περισσότερο χαρακτήρα.

Περνώντας στο… στρατόπεδο των diesel, η αρχική έκδοση 30 TDI S-Tronic χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 2.0 TDI με 116 ίππους και στάνταρ το σασμάν S-Tronic επτά σχέσεων.

Δείτε ακόμη: 5 Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Στοιχίζει 32.500 € και εγγυάται κορυφαία κατανάλωση καυσίμου! Αν το ζήτημα είναι η τετρακίνηση, τότε η έκδοση 35 TDI Quattro S-Line S-Tronic, είναι για εκείνον. Ο τετρακύλινδρος turbodiesel αποδίδει 150 ίππους, με στάνταρ την τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Αναμφίβολα, το κόστος ανεβαίνει, καθώς φτάνουμε στις 46.500 €.

Τέλος, το κορυφαίο Audi SQ2 με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 300 ίππων, την τετρακίνηση Quattro και το κιβώτιο S-Tronic των επτά σχέσεων, απαντά σε εκείνους που ζητούν κορυφαίες επιδόσεις και σπορ συμπεριφορά. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,9 sec και η τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Φυσικά, ανάλογη είναι και η τιμή, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση κοστίζει 67.900 € στην ελληνική αγορά.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις, τις τιμές, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Audi Q2, ενώ με ένα κλικ εδώ μεταφέρεστε στην αντίστοιχη σελίδα για το κορυφαίο Audi SQ2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...