Ποιοι έκλεψαν τη Renault; Τι συνέβη στο εργοστάσιό της;

Αρχικά δεν τους πήρε είδηση κανείς. Χάρη στις έρευνες όμως, η αστυνομία εντόπισε ποιοι και πως έκαναν τη ζημιά στο εργοστάσιο της γαλλικής μάρκας.

  • -
  • -

Το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και την έλλειψη βασικών ανταλλακτικών, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή και την παράδοση των οχημάτων. H Renault και κάθε άλλη εταιρεία, δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν εξαρτήματα, πόσο μάλλον να πέφτουν θύματα «ποντικών».

Στο εργοστάσιο της γαλλικής μάρκας στη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, πρόσφατα σημειώθηκε ένα παράξενο περιστατικό. Όπως αναφέρει το «Periodismo del Motor», οι υπεύθυνοι της μονάδας παραγωγής αντελήφθησαν πως κάτι πάει στραβά με σειρά ανταλλακτικών και έτσι ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας.

renault

Όπως αποδείχθηκε, σε χρονικό διάστημα περίπου 2 ετών, εξαφανίστηκαν από το εργοστάσιο πολλά και κρίσιμα για τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων ανταλλακτικά. Με απλά λόγια, η Renault έπεσε θύμα πολλαπλών κλοπών, με την αξία των εξαρτημάτων που χάθηκαν, να υπολογίζεται στα 589.762 ευρώ.

Ποιοι έκλεψαν τη Renault

Η κλοπή στο εργοστάσιο φαινόταν από την αρχή πως είχε γίνει από κάποιους που γνώριζαν τα κατατόπια. Η όλη επιχείρηση στήθηκε από έναν οδηγό ντελίβερι σε συνεργασία με εκπρόσωπο εταιρείας μεταφορών και εργαζομένου των εγκαταστάσεων.

renault

Οι δράστες έστησαν ένα εξαιρετικό σχέδιο και κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να αποσπάσουν πολλά ανταλλακτικά μεγάλης αξίας, δίχως να τους πάρει χαμπάρι κανείς. Η αστυνομία όμως, έπειτα από καταγγελία του επικεφαλής ασφαλείας του εργοστασίου της Renault, αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει. Η έρευνα συνεχίζεται, αφού υπάρχουν ενδείξεις πως η σπείρα απαρτίζονταν και από άλλα άτομα.

Δείτε εδώ όλα τα υβριδικά E-Tech της Renault

Όσο για τα ανταλλακτικά, δεν έχουν βρεθεί. Πιθανότατα πωλήθηκαν στη «μαύρη αγορά», με τους δράστες να κερδίζουν από την παράνομη πράξη τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Πηγή: Periodismo del Motor

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...