«Ντου» της Αστυνομίας: Συνέλαβαν παρκαδόρους μπαρ και εστιατορίων

Η παράνομη παροχή υπηρεσιών στάθμευσης έξω από τα κέντρα διασκέδασης είναι γνωστή μέθοδος στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Στοχευμένες εξορμήσεις σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους σε περιοχές του Κέντρου της πόλεως των Αθηνών και της Κηφισιάς, πραγματοποίησαν οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. 

Οι πρόσφατοι έλεγχοι έγιναν βραδινές ώρες με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου και τμημάτων οδών και πεζοδρομίων για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων.  Αποτέλεσμα ήταν σύλληψη 8 ατόμων, εκ των οποίων οι 5 ήταν παρκαδόροι και οι άλλοι 3 προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Λαμβάνουν χρήματα για να παρκάρουν αυθαίρετα

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα, παρέδιδαν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε δημόσιους χώρους (οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ.). Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.

Διαβάστε επίσης: Καβάτζωμα θέσης: Μπορείς να το καταγγείλεις – Πόσο είναι το πρόστιμο

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...