Tesla: Το νέο χρώμα των 3.000 € και η… καινοτομία του στρογγυλού τιμονιού [video]

Σχεδόν 3.000 ευρώ θα πρέπει να δώσει όποιος θέλει το νέο του Tesla να είναι βαμμένο με το ολοκαίνουριο χρώμα της εταιρείας, ενώ η οι Αμερικανοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στο στρογγυλό τιμόνι.

  • -
  • -

Μία σειρά από αλλαγές και αναβαθμίσεις ανακοίνωσε η Tesla οι οποίες αφορούν τα Model S και Model X, οι οποίες έχουν στόχο να τα κάνουν θελκτικά σε περισσότερους αγοραστές αλλά και πιο εύκολη τη συμβίωσή μαζί τους.

Η πρώτη αλλαγή είναι το λανσάρισμα ενός νέου χρώματος το οποίο η εταιρεία ονομάζει Ultra Red. Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στο κόκκινο χρώμα, το οποίο πλέον δείχνει πλουσιότερο και πιο σκούρο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα video που υπάρχουν μέχρι στιγμής από την ίδια την Tesla, καθώς ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει υλικό από ανθρώπους που να έχουν αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο με το Ultra Red χρώμα.

Ποια μοντέλα θα έχουν το Ultra Red χρώμα και με τι κόστος;

Το νέο χρώμα αφορά μόνο τα Model S και Model X, ενώ η εταιρεία φροντίζει να κάνει κάπως πιο exclusive την επιλογή του, καθώς χρεώνει 3.000 δολάρια (2.832 ευρώ) όποιον τικάρει το αντίστοιχο κουτάκι στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Ο Elon Musk άλλαξε γνώμη και επιστρέφει στο στρογγυλό τιμόνι

Η δεύτερη αλλαγή περιορίζεται στις εκδόσεις Plaid των Model S και Model X, δηλαδή εκείνες που έχουν τρεις κινητήρες και αποδίδουν 1.020 ίππους. Όποιος αγόραζε κάποιο από αυτά τα δύο μοντέλα, μπροστά του θα είχε υποχρεωτικά το έντονα αμφισβητούμενο τιμόνι με την ονομασία yoke, το οποίο είναι ορθογώνιο και κόβεται πάνω από τη μέση.

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει ένα Tesla με 0% μπαταρία; [video]

Από όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ειδικοί αλλά και αγοραστές είχαν επισημάνει πάρα πολλές φορές ότι η χρήση του είναι ιδιαίτερα άβολη, ειδικά κατά τη διάρκεια ελιγμών όπως το παρκάρισμα και η επί τόπου αναστροφή. Πλέον το στρογγυλό τιμόνι επιστρέφει ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού όμως χωρίς επιπλέον χρέωση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

2023-Tesla-Model-S-X-Updates-anavathnisi-Plaid-stroggilo-stroggylo-timoni

Καλύτερα φρένα και πιο φωτεινή οροφή από την Tesla

Εκτός των παραπάνω οι Plaid εκδόσεις θα έρχονται εφεξής με νέα, βελτιωμένης απόδοσης φρένα, τα οποία θα κάνουν καλύτερη διαχείριση της θερμότητας. Κατά συνέπεια θα μπορούν να διατηρούν την απόδοσή τους για περισσότερο, ακόμα και σε έντονο ρυθμό οδήγησης, όπως σε μια πίστα.

Τέλος, όλα τα Model S και Model X θα έρχονται με μία νέα γυάλινη οροφή, η οποία θα επιτρέπει 5 φορές περισσότερο φως να μπει στην καμπίνα διατηρώντας το ίδιο επίπεδο UV προστασίας. Ταυτόχρονα, η νέα οροφή θα είναι πιο ελαφριά με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η οδηγική συμπεριφορά, καθώς θα συμβάλλει να κατέβει πιο χαμηλά το κέντρο βάρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...