Νέο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Countryman - Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Που θα παράγεται, σε πόσες εκδόσεις και πότε αναμένεται στην αγορά;

  • -
  • -

Το στρατηγικό πλάνο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της ΜΙΝΙ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το επόμενο μοντέλο που θα αποκαλυφθεί με αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman. Η νεότερη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα κατασκευάζεται στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της BMW στο Leipzig. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2023 και θα είναι το πρώτο μοντέλο της ΜΙΝΙ που θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Γερμανία!

Διαστάσεις - Εκδόσεις

Το νέο Countryman θα εξακολουθεί να διακρίνεται για τον υψηλό βαθμό πρακτικότητας, αφού θα έχει πεντάθυρο αμάξωμα και χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τις ανάγκες μία οικογένειας. Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο της MINI θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα έχει αυξημένο μήκος σε σχέση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, θα αγγίζει τα 4.429 mm, ενώ μεγαλύτερο θα είναι και το ύψος (1.613 mm) στοιχείο που θα προσφέρει ακόμα περισσότερο αέρα για τα κεφάλια των επιβατών. Στην κατασκευή του θα γίνει χρήση ανακυκλωμένων υλικών, με την παραγωγή του να χαρακτηρίζει από το μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE! 

Το νέο ηλεκτρικό MINI Countryman θα παράγεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση E θα έχει απόδοση 191 ίππων, ενώ η SE ALL4 θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο της εταιρείας. Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, θα αποδίδουν συνδυαστικά 313 ίππους, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 64.7 kWh. Η αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνάει τα 450 km, στοιχείο που του επιτρέπει να μην έχει σημαντικούς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...