Οικογενειακό SUV με 130 ίππους, πορτμπαγκάζ 514 lt και κατανάλωση 6,1 lt/100 km - Ποιο είναι;

Έχοντας δεχθεί ήδη το δικό του facelift μέσης ηλικίας, αποτελεί μέλος της C-SUV κατηγορίας και προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και plug-in hybrid.

  • -
  • -

Πόσο σύνηθες έχει γίνει πλέον στην αγορά αυτοκινήτων, να βλέπουμε μοντέλα των οποίων οι βασικές εκδόσεις πωλούνται όσο παλαιότερα θα κόστιζε η κορυφαία; Τα supermini έχουν ξεπεράσει για τα καλά το φράγμα των 20.000 ευρώ, ενώ όλο και συχνότερα βλέπουμε μικρομεσαία να ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ χωρίς να είναι κάποια ειδική ή premium έκδοση. Αυτό όμως μετατρέπει την απόκτηση ενός καινούργιου οχήματος σε άπιαστο όνειρο για μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, καθώς η λέξη «προσιτό» αρχίζει να εξαφανίζεται από το λεξιλόγιο όσων βρίσκονται σε έρευνα αγοράς.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα SUV, με την αγορά ενός μεσαίου οικογενειακού crossover να αποτελεί επένδυση της τάξεως τουλάχιστον των 30.000 ευρώ περίπου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν επιλογές όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω, οι οποίες προσφέρουν πολλά στοιχεία από αυτά που ζητά κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από την βασική κιόλας έκδοση. Πρόκειται για μέλος της κατηγορίας C-SUV το οποίο εδώ και κάποιο καιρό έχει ανανεωθεί σχεδιαστικά, συμβαδίζοντας πλέον με το design και της υπόλοιπης γκάμας του κατασκευαστή του και πωλείται στην χώρα μας με αρχική τιμή 31.900 €!

Ο λόγος για το Opel Grandland, το οποίο και αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στην κατηγορία των οικογενειακών SUV. Η νεότερη γενιά μπορεί να μην είναι ένα τελείως καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά έχει εκσυγχρονιστεί ώστε να είναι σύμφωνο με τις ανάγκες και προσταγές της σημερινής εποχής. Αυτό μεταφράζεται σε μοντέρνο design και σχεδίαση, όπως φυσικά και πληθώρα τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας.

Κάτω από το καπό μπορούμε να βρούμε μία πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης, diesel αλλά και plug-in hybrid. Εμείς προς το παρόν θα εστιάσουμε στον 1.200άρη βενζίνης της βασικής έκδοσης, ο οποίος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ακόμη και από ήπια υβριδικά σύνολα της αγοράς. Αποδίδει 130 ίππους και 230 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και με αυτόματο 8 σχέσεων. Στην περίπτωση του πρώτου έχουμε να κάνουμε και με την τιμή που είδαμε παραπάνω, με το αυτόματο να κοστίζει 34.900 ευρώ. Το συγκεκριμένο σύνολο εκτός από αξιοσέβαστες επιδόσεις, προσφέρει και οικονομία με την μέση κατανάλωση να βρίσκεται στα 6,1 lt/100km.

Τιμή ιδιαίτερα καλή αναλογιστούμε και το μέγεθος του οχήματος. Το ανανεωμένο Grandland δεν έχει χάσει ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της προηγούμενης γενιάς, που δεν είναι άλλο από τους άφθονους χώρους στο εσωτερικό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 514 lt!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία τεχνικών χαρακτηριστικών, εξοπλισμού και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...