Σχολική εκδρομή με παράνομο λεωφορείο και ακατάλληλους οδηγούς - Η Τροχαία προχώρησε σε συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο οδηγών λεωφορείου γεμάτου με έφηβους οδήγησε ο σχετικός έλεγχος της Τροχαίας, ο οποίος ανέδειξε πληθώρα παραβάσεων.

  • -
  • -

Το δυστύχημα των Τεμπών μπορεί να συγκλόνισε όλη τη χώρα, όμως φαίνεται ότι δεν έχει γίνει μάθημα για πολλούς. Ανάμεσα σε αυτούς που ακόμα δεν πήραν κάποιο μάθημα από αυτή την τραγωδία είναι σίγουρα η διευθύντρια ενός λυκείου, αλλά και οι δύο ιδιοκτήτες ενός γραφείου ταξιδίων στα Βριλήσσια.

Σήμερα, 9/3, το 6ο Λύκειο Χαλανδρίου ξεκίνησε για μία πολυήμερη εκδρομή με το πούλμαν να έχει μισθωθεί από ένα ταξιδιωτικό γραφείο που εδρεύει στα Βριλήσσια, επί της Λεωφόρου Πεντέλης. Η επιβίβαση των μαθητών έγινε κανονικά, όμως έπρεπε να περιμένουν να φτάσει η τροχαία στο σημείο, ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και να δώσει την έγκρισή της για την έναρξη του ταξιδιού.

leoforio-leoforeio-lewforeio-lewforio-vrilissia-kapandriti-xalandri-peripoliko-troxaia-sxoleio-odigoi

Ωστόσο, η Τροχαία δεν είχε κάποιο διαθέσιμο περιπολικό εκείνη τη στιγμή. Θεωρητικά η εκδρομή θα έπρεπε να περιμένει όμως η διευθύντρια έδωσε το πράσινο φως στο λεωφορείο να φύγει, λέγοντας ότι θα κανονίσει ο έλεγχος να γίνει όταν θα έφταναν στο Καπανδρίτι.

Δείτε ακόμαΤέμπη: Η «καταραμένη» κοιλάδα – Τα 3 πολύνεκρα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Παράνομοι οι οδηγοί, προβληματικό το λεωφορείο

Τελικά αυτό έγινε. Το λεωφορείο έφυγε κανονικά από το Χαλάνδρι και ελέγχθηκε όταν έφτασε στο Καπανδρίτι, όμως ο έλεγχος αποκάλυψε σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε στη σύλληψη των δύο οδηγών. Ο ένας συνελήφθη επειδή είχε υπερβεί τα όρια χιλιομέτρων που έπρεπε να κάνει βάσει ταχογράφου και ο άλλος επειδή δεν είχε κατάλληλο δίπλωμα.

leoforio-leoforeio-lewforeio-lewforio-vrilissia-kapandriti-xalandri-peripoliko-troxaia-sxoleio

Επιπλέον, βρέθηκαν παρατυπίες και στο ίδιο το λεωφορείο, οι οποίες δεν επέτρεπαν τη χρήση του για το υπόλοιπο της εκδρομής. Έτσι, στο σημείο έφτασε άλλο λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές, με άλλους οδηγούς. Η αλλαγή έγινε στον παράδρομο της εθνικής οδού ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου, με την Τροχαία να συνοδεύει το προβληματικό λεωφορείο μέχρι το σημείο όπου θα γινόταν η αλλαγή.

Όταν κάποιοι γονείς των παιδιών επικοινώνησαν με το γραφείο ταξιδίων και ζήτησαν εξηγήσεις, η απάντηση ήταν ότι τα λεωφορεία τα επινοικιάζουν και κατά συνέπεια η εν λόγω επιχείρηση δε φέρει ευθύνη.

H καταγγελία για το περιστατικό έγινε στην ομάδα «Μένουμε Βριλήσσια», στο Facebook.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...