Ο Elon Musk προσέβαλε ΑμΕΑ - Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Αφού τον χλεύασε για την αναπηρία του, στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla υποχρεώθηκε να απολογηθεί σε απολυμένο εργαζόμενο που πάσχει από μυϊκή δυστροφία.

  • -
  • -

Ο Halli Thorleifsson, πρώην εργαζόμενος στο Twitter, ανάγκασε τον Elon Musk να ζητήσει δημοσίως συγνώμη μετά την γκάφα που έκανε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος, διαπίστωσε πως του είχαν καταργήσει όλους τους λογαριασμούς στην εταιρεία, χωρίς καν να τον έχουν ενημερώσει. Επί 9 ημέρες, ο κύριος Thorleifsson επιχειρούσε να λάβει απάντηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε σκέφτηκε να στείλει ένα μήνυμα στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη μέσω της πλατφόρμας, για να δει αν τελικά είναι άνεργος. Ο Musk απάντησε στον εργαζόμενο, αλλά με τον χειρότερο τρόπο. Αφού άρχισε να του κάνει ερωτήσεις για τη δουλειά, αμφισβήτησε ακόμη και την πάθησή του. Ο κάτοχος του Twitter και της Tesla, χλεύασε τον Halli Thorleifsson ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία και χρησιμοποιεί αμαξίδιο, ισχυριζόμενος σε ένα από τα tweet πως πρόκειται για έναν πλούσιο που του απευθύνθηκε δημόσια για να λάβει «μεγάλη αποζημίωση».

 

«Η αλήθεια είναι πως αυτός ο τύπος - που είναι πλούσιος - δεν δούλευε πραγματικά, υποστήριζε ως δικαιολογία ότι είχε αναπηρία που τον εμπόδιζε να πληκτρολογεί και παρόλα αυτά ταυτόχρονα τουιτάρει καταιγιστικά. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ σεβασμό για αυτό», έγραψε ο Musk σε ένα από τα tweet του.

Ο εργαζόμενος του απάντησε γράφοντας: «Ο λόγος που σε ρώτησα δημοσίως είναι επειδή εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος στο Twitter) δεν απαντούσες στα ιδιωτικά μηνύματά μου. Είχες κάθε δικαίωμα να με απολύσεις. Αλλά θα ήταν ωραίο να με ενημερώσεις!». Λίγο αργότερα έλαβε ένα email από την εταιρεία που του ανακοίνωναν την απόλυση.

musk

Η δημόσια συγνώμη του Musk

Αφού κατάλαβε το λάθος του, ο Elon Musk ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον Ιρλανδό, γράφοντας εκ νέου στο Twitter: ««Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον Halli γιατί παρεξήγησα την κατάστασή του. Αυτό βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν τα οποία ήταν αναληθή ή- σε κάποιες περιπτώσεις- αληθή αλλά όχι σημαντικά».

Μετά από όλα αυτά, πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Halli και να κατακεραυνώσουν τον Musk και την πολιτική που ακολουθεί. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας αναδιπλώθηκε, ισχυριζόμενος πως έκανε βιντεοκλήση μαζί του.

 

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Τι έγραψε στα ελληνικά και προκάλεσε παγκόσμιο χαμό;

Φυσικά, έγραψε και γι’ αυτό στο twitter. «Τον κάλεσα για να καταλάβω τι είναι αληθινό σε σχέση με αυτά που μου είπαν. Είναι μεγάλη ιστορία. Καλύτερα να μιλάς με ανθρώπους παρά να επικοινωνείς μέσω tweet». Τέλος, του πρότεινε να συνεχίσει να εργάζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα αν το επιθυμεί.

Πηγή: cnbc.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...