Elon Musk: Τι έγραψε στα ελληνικά και προκάλεσε παγκόσμιο χαμό;

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla κατάφερε με ένα αινιγματικό του tweet στα ελληνικά να κάνει 110 εκατ. ανθρώπους να αναζητούν τι σημαίνει η λέξη.

  • -
  • -

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναζητούν στο Google Translate τι εννοεί ο Elon Musk. Το αφεντικό της Tesla, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των σχεδόν 110 εκατ. followers στο twitter, αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Το post που ανέβασε αποτελούνταν από μία μόνο λέξη στα ελληνικά: «διαλεκτική».

Χωρίς να δώσει κάποια επεξήγηση, άπαντες επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν το αινιγματικό του tweet στα ελληνικά. Ορισμένοι εικάζουν πως με τη λέξη ««διαλεκτική» θέλει να παρέμβει στον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητά από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αφήνοντας κάτω τα όπλα. Προφανώς, αναφέρεται στον φημισμένο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη και τη μέθοδο που ακολουθούσε, ώστε οι συνομιλητές να φτάνουν στην αλήθεια με τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

 

Όπως και να έχει, η αινιγματική ανάρτηση προκάλεσε απορία, με τους χρήστες να καταφεύγουν στο Google Translate και κατόπιν στο λήμμα «Dialectics» της Wikipedia, ώστε να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τον Musk. To tweet του συγκέντρωσε σε ελάχιστες ώρες χιλιάδες απαντήσεις, με τα σχόλια να είναι αμέτρητα.

Τι σημαίνει «διαλεκτική»;

Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων. Ο όρος επικράτησε διεθνώς ως Dialectic.

Δείτε εδώ τον Elon Musk στη Μύκονο

Θυμίζουμε πως, το καλοκαίρι ο Elon Musk είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μύκονο, αναρτώντας ένα ακόμη επικό tweet με πρωταγωνιστές τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...