Επίσημο: Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023 από τις γυναίκες το Kia Niro

Το κορεατικό crossover αναδείχθηκε Women's World Car of the Year 2023, από 63 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 43 χώρες.

  • -
  • -

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι του θεσμού Women’s World Car of the Year, με τις ψήφους τους, επέλεξαν το Kia Niro ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2023. Η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια πολύ ιδιαίτερη ημερομηνία όχι μόνο γιατί δίνει στις γυναίκες «φωνή» αλλά και λόγω του ότι σε πολλές χώρες η αυτοκινητοβιομηχανία συνδέεται με την προσωπική αυτονομία.

Πριν ψηφίσουν, οι 63 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 43 χώρες δοκίμασαν δεκάδες μοντέλα και αξιολόγησαν κάθε λεπτομέρεια. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία από συνολικά 59 υποψήφια μοντέλα. Οι νικητές ήταν:

  • Kia Niro (Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης)
  • Jeep Avenger (Καλύτερο Οικογενειακό SUV)
  • Citroën C5 X (Καλύτερο μεγάλο αυτοκίνητο)
  • Nissan X-Trail (Καλύτερο μεγάλο SUV)
  • Audi RS 3 (Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων)
  • Ford Ranger (Καλύτερο 4x4)
Στον δεύτερο γύρο η κριτική επιτροπή ψήφισε μεταξύ των παραπάνω 6 μοντέλων για να αναδείξει το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2023. Τελικά η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Kia Niro.

Τι είπαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το Niro

«Το Kia Niro προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο και σίγουρα άξιζε αυτή τη νίκη. Οι επιλογές συστημάτων κίνησης, η κομψή σχεδίαση, η εύχρηστη τεχνολογία, τα άνετα καθίσματα και η λογική τιμή το κάνουν να ξεχωρίζει στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία του» Elana Scherr, ΗΠΑ.

«Η Kia συνεχίζει να με εντυπωσιάζει... Μετά τα EV6 και Sportage, το Kia Niro είναι ένα ευέλικτο όχημα με ελκυστική σχεδίαση, πολυτελή ποιότητα και μια σειρά κινητήρων που όλοι οι οδηγοί μπορούν να βρουν αυτόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Εκτίμησα ιδιαίτερα τους άνετους χώρους και την τεχνολογία. Ένα αυτοκίνητο που δεν του λείπει τίποτα...», Sabrina Parant, Βέλγιο.

niro

«Το Kia Niro προσφέρει λειτουργικό εσωτερικό, καλές επιδόσεις και διαφορετικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης, με μια ελκυστική τιμή που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή οδήγηση» Jil McIntosh, Καναδάς.

«Το νέο Kia Niro ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την ίδια επιτυχημένη συνταγή με το προηγούμενο μοντέλο δίνοντας επιλογές κινητήρων από εσωτερικής καύσης (υβριδικό και plug-in υβριδικό) έως και αμιγώς ηλεκτρικό. Μέχρι τον τελευταίο χρόνο παραγωγής του, το πρώτο Niro σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Ολλανδία. Κανένα μοντέλο δεν είχε περισσότερες πωλήσεις. Περιμέναμε με ανυπομονησία το νέο, αναβαθμισμένο μοντέλο και δεν μας απογοήτευσε. Είναι πιο έξυπνο, πιο κομψό, πιο μοντέρνο, πιο αποτελεσματικό και ελαφρώς πιο ευρύχωρο» Odiel Mennink, Ολλανδία.

«Το Kia Niro ένα πρακτικό σχετικά μικρό αυτοκίνητο που σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι σε λογική τιμή» Renuka Kirpalani, Ινδία.

«Το Kia Niro είναι ένα ευρύχωρο, κομψό, αποδοτικό και πρακτικό αυτοκίνητο που βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει σε σχέση με το μέγεθος, τη σχεδίαση και την οδηγική συμπεριφορά του» Petra Mühr, Αυστρία.

«Ένα από τα καλύτερα υβριδικά οχήματα με τις καλύτερες επιδόσεις», Giovanna Alvarado, Περού.

«Ευρύχωρο, πρακτικό, διαθέσιμο με πολλούς φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες (HEV, PHEV, BEV) και με χαμηλή κατανάλωση», Solveig Grewe, Γερμανία.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Kia Niro HEV

«Ένα όχημα που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε κάθε άνδρα, γυναίκα ή οικογένεια λόγω της ατελείωτης σειράς χαρακτηριστικών ασφαλείας, της μεγάλης εγγύησης και του ευρύχωρου εσωτερικού που είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία. Ποιοι γονείς δεν θα ένιωθαν ασφαλείς να μετακινούν τα παιδιά τους με ένα Kia Niro», Alix Capper-Murdoch, Κύπρος.

Όλες οι ψηφοφορίες έχουν ελεγχθεί από το γραφείο της Grant Thornton στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Αυτός ο ελεγκτικός οργανισμός έχει πιστοποιήσει τα αποτελέσματα του WWCOTY από την έναρξή του το 2009. Στην Ελλάδα εκπρόσωπος του θεσμού είναι η Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη.

Δείτε το video της ανακοίνωσης:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...