Τα 6 Καλύτερα Αυτοκίνητα του 2023 σύμφωνα με τις γυναίκες δημοσιογράφους

Ανακοινώθηκαν τα αυτοκίνητα που διακρίθηκαν σε ισάριθμες κατηγορίες του θεσμού Women's World Car of the Year 2023 – και με ελληνική ψήφο.

  • -
  • -

Η κριτική επιτροπή του Women's World Car of the Year, ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές σε καθεμία από τις έξι κατηγορίες για εφέτος. Τα μοντέλα αυτά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα στις κατηγορίες τους με βάση την ασφάλεια, την οδηγική εμπειρία, την άνεση, την τεχνολογία, τη σχεδίαση, την απόδοση, τον αντίκτυπο τους στο περιβάλλον και τη σχέση ποιότητας/τιμής.

Αυτή είναι η 13η εκδοχή του WWCOTY, η κριτική επιτροπή του οποίου αποτελείται από 63 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 45 χώρες και πέντε ηπείρους. Είναι η μόνη αποκλειστικά γυναικεία κριτική επιτροπή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από την Ελλάδα, στην επιτροπή συμμετέχει η Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη.

Το έργο των κριτών έχει χαρακτηριστεί από την εξέλιξη του κλάδου προς πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα μοντέλα. Η πρόκληση που αντιμετώπισαν εφέτος οι γυναίκες δημοσιογράφοι ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας όλων των υποψηφίων αυτοκινήτων. Καμία ψήφος δεν δόθηκε τυχαία. Όλα τα μοντέλα έχουν υποβληθεί σε απαιτητικές δοκιμές οδήγησης, λεπτομερείς αναλύσεις και προσεκτικές συγκριτικές αξιολογήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι έξι πολύ καλά μοντέλα, έξι αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν την κορυφή στην κατηγορία τους, αυτοκίνητα που αξίζουν ένα από τα βραβεία Women’s World Car of the Year. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικασία ψηφοφορίας έχει επαληθευτεί από τους ελεγκτές της Grant Thornton, οι οποίοι συμμετέχουν στον έλεγχο των ψήφων από την ίδρυση του θεσμού.

Αυτά τα έξι μοντέλα που ανακοινώνονται σήμερα θα περάσουν στον τελικό γύρο που θα καθορίσει τον μεγάλο νικητή του WWCOTY 2023, ο οποίος θα ανακοινωθεί στο κανάλι του Women's World Car of the Year στο YouTube στις 00:00 (ώρα Νέας Ζηλανδίας) στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μείνετε συντονισμένοι!

Οι νικητές των κατηγοριών του Women’s World Car of the Year 2023

Αυτοκίνητο πόλης (Urban model): Kia Niro

Είναι ευρύχωρο, πρακτικό, ασφαλές, εύκολο στην οδήγηση, με επιλογή μεταξύ διαφορετικών οικολογικών συστημάτων κίνησης (HEV, PHEV και BEV) και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

WWCOTY 2023

Οικογενειακό SUV: Jeep Avenger

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Jeep έχει πολύ επιτυχημένη σχεδίαση και εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες, παρά το γεγονός ότι είναι προσθιοκίνητο.

WWCOTY 2023

Μεγάλο αυτοκίνητο: CitroëC5 X

Προσφέρει εξαιρετική άνεση, ευρυχωρία και πολύ ελκυστικό σχεδιασμό. Διατίθεται με βενζινοκινητήρες και plug-in υβριδικούς κινητήρες.

WWCOTY 2023

Μεγάλο SUV: Nissan X-Trail

Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV με άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα επιλογής επτά θέσεων. Είναι πολύ ικανό σε δύσκολα εδάφη και προσφέρεται με την τεχνολογία e-power της Nissan, μια υβριδική λύση στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο μόνος κινητήρας που λειτουργεί ως σύστημα πρόωσης χάρη στην ενέργεια που παρέχει ένας βενζινοκινητήρας στην μπαταρία.

WWCOTY 2023

4x4: Ford Ranger

Ένα αξιόπιστο, κομψό και χαρισματικό pick-up που κινείται με ευκολία σε οποιοδήποτε έδαφος. Είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα off-road αλλά πιο πρακτικό χάρη στην καρότσα του.

WWCOTY 2023

Performance car: Audi RS 3

Ένα πολύ σπορ μοντέλο που ενσωματώνει όλη την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Audi μέσα από τους αγώνες πίστας.

WWCOTY 2023

Τι είναι το Women’s World Car of the Year

Το WWCOTY είναι ο μόνος θεσμός βραβείων στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο Sandy Myhre το 2009. Αυτή τη στιγμή είναι Επίτιμη Πρόεδρος ενώ η Marta García λειτουργεί ως Εκτελεστική Πρόεδρος.

Στόχος αυτού του μοναδικού θεσμού είναι να αναδείξει τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς και να δώσει φωνή στις γυναίκες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα κριτήρια της ψηφοφορίας βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν κάθε οδηγό όταν επιλέγει αυτοκίνητο. Δεν επιλέγεται το «γυναικείο αυτοκίνητο» γιατί τέτοια κατηγορία δεν υπάρχει. Παράμετροι όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη κατά τη ψηφοφορία.

Ωστόσο, πέρα από την επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων της χρονιάς, στόχος μας είναι επίσης να αναδείξουμε τις γυναίκες μέσα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να συμβάλουμε στο να ακούγονται οι γυναικείες φωνές σε όλες τις ηπείρους, επειδή η κινητικότητα δίνει στις γυναίκες πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

Πηγή: Χριστίνα Σταθάκη

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...