Υβριδικό οικογενειακό SUV με 190 PS και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας – Ποιο είναι;

Αποτέλεσε έναν από τους δημιουργούς της μεσαίας κατηγορίας των SUV και τώρα προσφέρεται με μία μοναδική υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Τα SUV είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων αυτή τη στιγμή, με τους mainstream κατασκευαστές να έχουν αρκετές προτάσεις στην κατηγορία. Ο υβριδισμός έχει γίνει σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς, ενώ οι mild, full και plug-in hybrid επιλογές είναι πλέον αναρίθμητες. Πώς μπορεί λοιπόν μία εταιρεία να καταφέρει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες; Απλό… Χρησιμοποιεί την τεχνολογία e-Power.

Πρόκειται για ένα υβριδικό σύνολο που επιτρέπει στο μοντέλο που θα δείτε παρακάτω να κινείται πάντα αποκλειστικά από τον ηλεκτρικό κινητήρα των 190 ίππων, με το απαραίτητο ρεύμα να παράγεται από τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό μεν κινητήριο σύνολο, με κατανάλωση όμως που δεν ξεπερνά τα 5,4 lt/100 km.

Ακόμη ένα προνόμιο της τεχνολογίας e-Power είναι οι χαμηλές εκπομπές CO2, με το C-SUV που ακολουθεί να παράγει μόλις 122 gr/km. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος χρήσης. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι 190 ίπποι και τα 330 Nm που περνούν στο δρόμο μπορούν να χαρίσουν επιδόσεις της τάξης των 7,9 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, τόση ώρα αναφερόμαστε στο νέο Nissan Qashqai e-Power, τον δημιουργό της C-SUV κατηγορίας που στην τελευταία του γενιά ενστερνίστηκε την νέα αυτή τεχνολογία για να γίνει το δεύτερο full hybrid μοντέλο της μάρκας μετά το Juke.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων τόσο για τις εκδόσεις e-Power αλλά και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του ιαπωνικού μοντέλου.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

qashqai

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...