Αλλάζει πλάνα η Nissan: 19 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2030

Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 19 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πουλάει η Nissan μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

  • -
  • -

Άπαντες εισβάλλουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με σκοπό να διεκδικήσουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μπορούν από τις αρχές της επόμενη δεκαετίας. Η Nissan, ανακοίνωσε το αναθεωρημένο πλάνο, επιταχύνοντας περαιτέρω τη στρατηγική παραγωγής εξηλεκτρισμένων μοντέλων, για την κάλυψη των διαφορετικών και αυξανόμενων αναγκών των πελατών.

ev

Στο πλαίσιο του «Nissan Ambition 2030», η ιαπωνική φίρμα ανέφερε ότι έως το 2030 θα παρουσιάσει 27 ηλεκτροκίνητα οχήματα, εκ των οποίων τα 19 θα είναι EV. Ως αποτέλεσμα, ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης στις μάρκες Nissan και INFINITI μέχρι το τέλος της δεκαετίας, προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερο από 55% παγκοσμίως.

Το 44% των αυτοκινήτων το 2026 θα είναι εξηλεκτρισμένα

Σύμφωνα με την πρόοδο της διείσδυσης των «εξηλεκτρισμένων» οχημάτων, η τελευταία πρόβλεψη της Nissan για το μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πωλούνται σε μεγάλες αγορές, για το οικονομικό έτος 2026,  αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής :

  • Ευρώπη: 98%
  • Ιαπωνία: 58%
  • Κίνα: 35%
  • Ηνωμένες Πολιτείες: 40%

ev
Με βάση τα παραπάνω, το παγκόσμιο μείγμα πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα διαμορφωθεί στο 44% έως το 2026. Για να αντιμετωπίσει τις γρήγορες αλλαγές της αγοράς στην Κίνα, η εταιρεία σχεδιάζει το 2024 να λανσάρει ένα EV ειδικά σχεδιασμένο για την Κινέζικη αγορά. Στην Ευρώπη, η Nissan θα συνεχίσει το ισχυρό της πλάνο στην ηλεκτροκίνηση και θα διερευνήσει επίσης μια ισχυρότερη συνεργασία με τη Συμμαχία.

Δες εδώ τις τιμές και τα στοιχεία των μοντέλων Nissan στην Ελλάδα

ev

Νέες υπηρεσίες για τους πελάτες

Παράλληλα, η ιαπωνική μάρκα θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών, μέσω εξατομικευμένων υπηρεσιών. Ειδικότερα, θα ενισχύσει τη στρατηγική της για το «Connected Car Service», από εμπλουτισμένο περιεχόμενο εντός του οχήματος, μέχρι σε λειτουργίες κατ' απαίτηση για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών των πελατών. Η εταιρεία στοχεύει να το πετύχει αυτό, μέσω των οχημάτων που καθορίζονται με λογισμικό και αποδεικνύεται ήδη από την ηλεκτρονική αρχιτεκτονική που είναι εγκατεστημένη επί του παρόντος στο Ariya και θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...