Συμφωνία-μαμούθ της Tesla θα διπλασιάσει τους Superchargers

Η Tesla σκοπεύει να προχωρήσει σε πάρα πολύ μεγάλες επενδύσεις το επόμενο διάστημα, με βασικό άξονα την κατακόρυφη αύξηση του δικτύου των Superchargers.

  • -
  • -

Superchargers ονομάζονται οι ταχύτατοι φορτιστές που κατασκευάζει και τοποθετεί η Tesla, τομέας στον οποίo το επόμενο διάστημα αναμένεται να κάνει τεράστιες επενδύσεις. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει πάρα πολύ τον αριθμό των εγκατεστημένων φορτιστών της, φτάνοντας ακόμα και στον διπλασιασμό σε σχέση με τον σημερινό αριθμό.

Αν και τα πρώτα χρόνια μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά μόνο όσοι οδηγούσαν ένα από τα μοντέλα της εταιρείας, σταδιακά η αμερικανική μάρκα αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση μερικών εξ’ αυτών και από χρήστες άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/061dab9621ea650d6f6c720490fcb6fb.jpg

Γιατί αυξάνει τους Superchargers η Tesla

Ο λόγος που η Tesla θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των φορτιστών που διαθέτει είναι ότι σκοπεύει να επεκτείνει αυτή την τακτική, δηλαδή να επιτρέπει τη χρήση των Superchargers από ηλεκτρικά οχήματα που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν σημαντικά, γεγονός που θα την οδηγήσει στο να εγκαταστήσει μέχρι 7.500 επιπλέον σταθμούς φόρτισης.

Δείτε ακόμα: Κι άλλοι Tesla Superchargers άνοιξαν στην Ελλάδα!

Ο ρόλος των επιδοτήσεων των Η.Π.Α. στην αύξηση των Superchargers

Αυτή η επέκταση θα γίνει στην αμερικανική αγορά, και η Tesla θα ωφεληθεί από τα τεράστια ποσά που δίνει ως επιχορήγηση το αμερικανικό κράτος σε εταιρείες που στήνουν δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή το επεκτείνουν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5a54690c4d97d951d5f82e6814da6b7f.jpg

Οι 7.500 νέοι Superchargers αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2024. Η μεγάλη διαφορά με τους υπάρχοντες επικεντρώνεται στο βύσμα που θα διαθέτουν. Στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη γενικότερα, τα Tesla έχουν βύσμα Type 2, δηλαδή ακριβώς το ίδιο με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς. Όμως τα Tesla που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά έχουν διαφορετικό βύσμα φόρτισης από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά, οπότε οι νέοι φορτιστές θα πρέπει να διαθέτουν και τα δύο βύσματα για να μπορούν να εξυπηρετούν και τους υπόλοιπους οδηγούς ηλεκτρικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...