Google Maps: Έρχονται 3 νέες λειτουργίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ζωή όσων οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια, θα γίνει ευκολότερη χάρη στις νέες δυνατότητες των χαρτών της Google.

  • -
  • -

Η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζεται για την Google, η οποία τώρα την εκφράζει με τρεις μεγάλες αλλαγές που θα κάνει στο Maps, τη δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Οι εν λόγω αλλαγές έχουν σκοπό να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή όσων οδηγούν αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με μπαταρία, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση αυτού του είδους των οχημάτων.

Οι τρεις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η Google για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η πρώτη από τις τρεις αλλαγές είναι ότι θα εμφανίζονται με διαφορετική επισήμανση οι ταχυφορτιστές και μάλιστα εκείνοι που προσφέρουν πραγματικά γρήγορη φόρτιση, δηλαδή όσοι έχουν ισχύ από 150 KW και πάνω. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός θα μπορεί να τους εντοπίσει πιο εύκολα.

google-maps-ilektriko-taxidi-fortisi

Η δεύτερη αλλαγή πάει το θέμα της ταχυφόρτισης ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας ταυτόχρονα τα μακρινά ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο εύκολα για όλους. Όταν ο χρήστης θα ζητάει από την εφαρμογή να του σχεδιάσει μια διαδρομή, το τελικό αποτέλεσμα θα περιλαμβάνει και τις στάσεις για φόρτιση, οπότε ο οδηγός δε θα χρειάζεται να συμβουλευτεί κάποια άλλη εφαρμογή. Ουσιαστικά θα ακολουθεί όσα του δείχνει το Maps και απλά θα φτάνει στον προορισμό του. Μάλιστα στον συνολικό χρόνο τη διαδρομής θα έχει υπολογιστεί και εκείνος που το αυτοκίνητο θα μείνει ακινητοποιημένο καθώς θα φορτίζει. Φυσικά παράγοντες όπως όρια ταχύτητας, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.λπ. θα συνεχίσουν να λαμβάνονται υπόψιν.

Δείτε ακόμα: Φορτιστής ή ταχυφορτιστής: Ποια είναι η διαφορά τους;

Η τρίτη αλλαγή αφορά τον ίδιο τον προορισμό, καθώς το Google Maps θα δείχνει αν εκεί που θέλει να φτάσει ο χρήστης υπάρχει φορτιστή ή όχι, απλά σε αυτή την περίπτωση δε θα υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα, αλλά θα εμφανίζονται όλοι οι φορτιστές, ανεξάρτητα από την ισχύ που μπορούν να προσφέρουν.

google-maps-ilektriko-proorismos-fortistis

Ποιοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες του Maps

Σε πρώτη φάση οι παραπάνω δυνατότητες θα γίνουν διαθέσιμες μόνο σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Google για τα infotainment συστήματά τους, δηλαδή σε μοντέλα των Volvo, Polestar, Renault, Honda, Ford και GM. Ωστόσο, αργότερα είναι πιθανό να τις δούμε και στην αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά.

Οι αλλαγές που φέρνει η Google θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ταχύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς με την ενσωμάτωση των ταχυφορτιστών στο Maps δε θα χρειάζεται κάποιος να χρησιμοποιεί πολλαπλές εφαρμογές για να σχεδιάσει τη διαδρομή του, αλλά θα το κάνει η εφαρμογή πλοήγησης αυτόματα. Έτσι, το μόνο που θα έχει να κάνει ο οδηγός είναι να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του δίνει η εφαρμογή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...