Έρχονται χιόνια: Να έχω αλυσίδες ή κουβέρτες;

Με το κύμα κακοκαιρίας να καραδοκεί, σας λέμε τα πλεονεκτήματα των δύο και ποιον τύπο να προτιμήσετε.

  • -
  • -

Με το πρώτο κύμα χιονιού για το 2024 να πλησιάζει και έπειτα από αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια με τις χιονοπτώσεις και εντός Αττικής, άπαντες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Εάν βρεθούμε κάπου με χιόνι και η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αναπόφευκτη, τότε πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα, κατά κύριο λόγο για την δική μας ασφάλεια, αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Σε χώρες με πιο βαρύ κλίμα και αντίστοιχες καιρικές συνθήκες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τα χειμερινά ελαστικά αποτελούν την ιδανική λύση, όμως στο ελληνικό τερέν που αντίστοιχες περιπτώσεις περιορίζονται μόλις σε μερικές μέρες το χρόνο, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων αποτελεί το αναγκαίο υποκατάστατο για να μετακινούμαστε με ασφάλεια, όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

alisides

Δείτε ακόμη: Χειμερινά, 4 εποχών ή θερινά λάστιχα; Σε τι διαφέρουν και πώς επιλέγω

Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται ποιον τύπο να επιλέξουν. Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε υπάρχουν πάνω από ένα είδη αντιολισθητικών μέσων για να επιλέξει κανείς, με το καθένα να έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Τι είναι αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες; Πάμε να δούμε.

Συμβατικές αλυσίδες

Αποτελούν την κλασική και πιο διαδεδομένη επιλογή από όλα τα αντιολισθητικά μέσα. Αν και χρειάζονται μία εξοικείωση στον τρόπο εφαρμογής τους, ειδικά τις πρώτες φορές, αποτελούν την πιο σίγουρη λύση για να φτάσετε στον προορισμό σας. Στα μειονεκτήματα μπορούν να συγκαταλεχθούν ο τρόπος τοποθέτησης ή αφαίρεσης, αλλά και η καταπόνηση που μπορεί να προκαλέσουν στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που κινηθείτε με αυτές σε στεγνή άσφαλτο. Γι’ αυτό ιδανικά αφού περάσετε το οποιοδήποτε δύσκολο σημείο και ο δρόμος μπροστά είναι καθαρός, καλό θα ήταν να τις αφαιρέσετε.

kouvertes

Κουβέρτες - Αντιολισθητικά πανιά

Σίγουρα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι η πιο εύχρηστη και εύκολη λύση. Χάρη στην απλή διαδικασία τοποθέτησης το βάλε-βγάλε είναι συνήθως γρήγορο και ανώδυνο. Βέβαια δεν λείπουν τα μειονεκτήματα, αφού όποτε έχουμε ολίσθηση αντί για κύλιση, το συνθετικό ύφασμα φθείρεται έντονα. Το ίδιο ισχύει και όταν έρθει σε επαφή με άσφαλτο και χώμα, γ' αυτό η χρήση τους θέλει προσοχή. Η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο καλή σε πάγο όσο σε μαλακό χιόνι, όπου αποτελούν την ιδανική λύση. Το κυριότερό τους πλεονέκτημα είναι ότι δεν καταπονούν τα μηχανικά μέρη, καθώς δεν δημιουργούν κραδασμούς.

Αξίζει να επενδύσετε περισσότερα χρήματα για αλυσίδες;

Οποιοδήποτε αντιολισθιτικό μέσο κι αν επιλέξετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προτιμήσετε κάτι ποιοτικό και ανθεκτικό, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σας «προδώσει» την δύσκολη στιγμή. Αν και οι κουβέρτες αποτελούν μία τίμια μέση λύση, ιδανικά καλό θα ήταν να προτιμήσετε την επένδυση ενός ελαφρώς μεγαλύτερου ποσού για ένα καλό ζευγάρι αλυσίδες. Είναι πιο αποτελεσματικές σε μεγαλύτερο φάσμα περιπτώσεων, ενώ είναι και πιο ανθεκτικές.

Για να μάθετε περισσότερα για όλα τα αντιολισθητικά μέσα και τα όσα πρέπει να προσέξετε πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...