H Alfa Romeo δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες για την Tonale – Αυξάνει την παραγωγή

Το νέο premium SUV αλλάζει τις ισορροπίες στα εργοστάσια της Alfa Romeo και η μάρκα κάνει αλλαγές προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

  • -
  • -

Μπορεί να άργησε, όμως η Alfa Romeo παρουσίασε την Tonale, ένα premium C-SUV που ήταν βέβαιο ότι θα βοηθούσε στις πωλήσεις της. Για την ώρα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, ωστόσο πολύ σύντομα (από το δεύτερο τετράμηνο του έτους) θα κάνει ντεμπούτο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, φτάνοντας στις ΗΠΑ. Η ζήτηση των Αμερικάνων για την Tonale είναι πάρα πολύ μεγάλη και η Alfa Romeo αναγκάστηκε να προσθέσει μια βάρδια στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου της για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.

Πού κατασκευάζεται η Alfa Romeo Tonale;

Το εργοστάσιο στο Pomigliano της Ιταλίας είναι υπεύθυνο για την κατασκευή της Alfa Romeo Tonale. Στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής δεν φτιάχνεται μόνο το ιταλικό SUV, αλλά και μερικά ακόμη δημοφιλή μοντέλα του ομίλου Stellantis, όπως το FIAT Panda. Οι υπεύθυνοι παραγωγής αναγκάστηκαν να κόψουν μια βάρδια από τη γραμμή του Panda και να την προσθέσουν στην Tonale. Ήδη, το εργοστάσιο μετρά 34% αύξηση της παραγωγής με 165.000 αυτοκίνητα ετησίως, εκ των οποίων τα 20.000 ήταν Tonale.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την Alfa Romeo Tonale 1.3T με 160 ίππους

Στην Ευρώπη, το 2022 πουλήθηκαν 11.171 μονάδες του ιταλικού SUV, παρά το γεγονός ότι λανσαρίστηκε προς τα τέλη του έτους. Το 2023 αναμένεται ακόμη καλύτερο, ενώ θα προστεθεί και η τετρακίνητη έκδοση Plug-In Hybrid των 285 ίππων που σίγουρα θα αποσπάσει μεγάλο μέρος των πωλήσεων από τις mild hybrid και diesel προτάσεις. Πλέον, με την αύξηση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale, υπολογίζεται ότι θα κατασκευάζονται περίπου 400 μονάδες ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι 1.600 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί προσωρινά λόγω περικοπών, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...