Εμφύλιος των Tesla: Πώς τιμωρούν οι κάτοχοι όσους παρκάρουν στα Superchargers

Η χρήση μιας θέσης φόρτισης για parking δυσκολεύει όσους θα ήθελαν να γεμίσουν την μπαταρία τους. Πλέον, οι οδηγοί Tesla τιμωρούν όσους το κάνουν αυτό!

  • -
  • -

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές που σχετίζονται με τη φόρτιση και μάλιστα γρήγορα. Αυτό ισχύει ακόμη και για τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger. Το μεγαλύτερο, πιο διαδεδομένο και αναμφισβήτητα πιο αξιόπιστο δίκτυο ταχείας φόρτισης DC μέχρι σήμερα. Ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla εκδικούνται άλλους φροντίζοντας να «πληρώσουν» για τη χρήση ενός σταθμού Supercharger ως θέση στάθμευσης.

Τι γίνεται αν κάποιος έχει παρκάρει σε Supercharger χωρίς να φορτίζει;

Εάν κάποιος είναι παρκαρισμένος σε ένα σταθμό Tesla Supercharger και δεν φορτίζει, θα πρέπει να τον βοηθήσετε, σωστά; Ίσως απλά βιαζόταν και ξέχασε εντελώς να συνδεθεί. Θα ήταν λυπηρό για τον άνθρωπο αν επέστρεφε στο αυτοκίνητο και συνειδητοποιούσε ότι δεν θυμήθηκε να φορτίσει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8279adf04366e9a5eaf1191835216535.jpg

Όχι, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, δεν πρέπει να εμπλέκεστε με το αυτοκίνητο κάποιου άλλου. Ακόμα κι αν καταλαμβάνει μια θέση και δεν μπορείτε να φορτίσετε το δικό σας Tesla, το να λάβετε την κατάσταση στα χέρια σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα. Δυστυχώς, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να μην κάνετε τίποτα.

Δείτε ακόμα: Το δαχτυλίδι που καταργεί το κλειδί του αυτοκινήτου!

Η τιμωρία όσων παρκάρουν σε Superchargers

Αν και τα παραπάνω μάλλον δεν είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν πολλοί, είναι η πιο ασφαλής επιλογή καθώς δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla συνδέουν σκόπιμα τέτοια αυτοκίνητα στον φορτιστή, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να επιβαρυνθεί χρηματικά (αν κάποιος φορτίζει σε Supercharger και δεν βγάλει το αυτοκίνητό του από τη φόρτιση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε η εταιρεία χρεώνει επιπλέον καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός παραμένει δεσμευμένος και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος). Νιώθουν με αυτόν τον τρόπο ότι τους τιμωρούν επειδή δείχνουν αγένεια και αδιαφορία με την επιλογή τους.

EVholes: Η λέξη που φτιάχτηκε ειδικά για τους «έξυπνους»

Σύμφωνα με το site Teslarati που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εταιρεία του Elon Musk, η κοινότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκαλεί τώρα αυτούς τους απρόσεκτους ιδιοκτήτες, «EVholes» (παραφράζοντας το (@ssholes που είναι βρισιά). Μοιάζουν με τους οδηγούς θερμικών αυτοκινήτων που κάνουν το λεγόμενο "ICEing" δηλαδή σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες θερμικών μπορεί να αγνοούν εντελώς ότι μπλοκάρουν ένα σημείο φόρτισης ή/και μπορεί να μην συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει εάν ένας ιδιοκτήτης Tesla σταθμεύει σκόπιμα σε έναν Supercharger χωρίς να συνδεθεί στην πρίζα.

Προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα με επιπλέον χρεώσεις καθώς έτσι κι αλλιώς η φόρτιση στους Tesla Superchargers είναι δωρεάν, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι καλό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να απομακρύνεται από τη θέση φόρτισης όταν έχει γεμίσει η μπαταρία του, ώστε να μπορεί να συνδεθεί κάποιο άλλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...