Το δαχτυλίδι που καταργεί το κλειδί του αυτοκινήτου!

Φαντάσου ένα «μαγικό» δαχτυλίδι που θα σου επιτρέπει να κλειδώνεις/ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητό σου, αλλά και να το βάζεις μπροστά. Απίστευτο, έτσι;

  • -
  • -

Ένα δαχτυλίδι φιλοδοξεί να γίνει ο πιο εύκολος τρόπος που έχει βρεθεί ποτέ ώστε κάποιος να ελέγχει στοιχειώδης λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση.

Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να έχουμε τηλεχειριστήριο για το αυτοκίνητο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δημοφιλή τα συστήματα με ανέπαφη χρήση (δηλαδή εκείνα που μόλις πλησιάσουμε το αυτοκίνητο εκείνον ξεκλειδώνει χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κάτι). Το επόμενο βήμα έχει ήδη γίνει και είναι η χρήση του κινητού μας ως κλειδί. Επιπλέον, η Tesla εφαρμόζει ένα ξεχωριστό σύστημα όπου χρησιμοποιείται μία κάρτα, ενώ σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Ποιο είναι το δαχτυλίδι που λειτουργεί και ως κλειδί αυτοκινήτου;

Μπορεί οι εταιρείες να έχουν βρει όλους αυτούς τους  τρόπους για να κλειδώνουμε, να ξεκλειδώνουμε και να φέρνουμε στη ζωή τα αυτοκίνητά μας, όμως η φαντασία του ανθρώπινου είδους δεν έχει εξαντληθεί. Η πιο νέα ιδέα στον τομέα είναι η χρήση ενός δαχτυλιδιού.

2-tesla-ring-daxtilidi-daxtylidi

Πρόκειται για το λεγόμενο Tesla Ring που έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα με την ονομασία CNICK. Η εν λόγω ομάδα κατασκευάζει γενικότερα ξύλινα δαχτυλίδια, όπως ξύλινο είναι και αυτό που δημιούργησαν για έλεγχο των Tesla. Αρχικά προορίζεται για χρήση με το Model 3 όμως η χρήση του μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Φτηνότερα μέχρι και 9.000 € στην Ελλάδα!

Πώς λειτουργεί το Tesla Ring;

Το Tesla Ring είναι στην ουσία ένα ξύλινο δαχτυλίδι με λειτουργίες RFID και NFC. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να το προγραμματίσει την πρώτη φορά, μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία. Από εκεί και μετά κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, αρκεί να πλησιάσει το χέρι του στο σημείο που προορίζεται για επαφή με την κάρτα.

Δεδομένου ότι το Tesla Ring χρησιμοποιεί μόνο RFID και NFC τεχνολογίες δε χρειάζεται φόρτιση, οπότε ο χρήστης δεν έχει ακόμα μία έννοια. Απλά το φοράει και ελέγχει το αυτοκίνητό του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...