Έρχεται το ανανεωμένο Hyundai i20 N – Πότε θα το δούμε

Το αυτοκίνητο που ενθουσίασε κοινό και ειδικούς σύντομα θα υποστεί ένα ουσιαστικό facelift. Πότε όμως θα είναι έτοιμο;

  • -
  • -

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν Hyundai παρουσίασε το i20 N, ένα compact hot hatch που κατάφερε από την πρώτη στιγμή να προκαλέσει τον θαυμασμό των λάτρεων της γρήγορης οδήγησης. Το κορεατικό μοντέλο θεωρείται ένα από τα πιο απολαυστικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, με αυθεντικά σπορ χαρακτηριστικά.

i20n

Για το i20 N, το μέλλον πέραν του 2023 παραμένει αβέβαιο, λόγω της συρρίκνωσης της αγοράς και της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση. Έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όμως, η τωρινή γενιά θα υποστεί ένα facelift, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τη χαρά της ανόθευτης δυναμικής οδήγησης. Πρόσφατα, το αυστραλιανό τμήμα της Hyundai δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Εκτελεστικό Τεχνικό Σύμβουλο της εταιρείας, Albert Biermann, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις θαυμαστών, κατά τη διάρκεια του Hyundai N Festival στο «The Bend Motorsport Park».

i20n

Εκεί, ο κύριος ο Biermann ρωτήθηκε εάν σχεδιάζεται κάποια ανανέωση για το i20 N. Η απάντησή του όχι μόνο ήταν θετική, αλλά αποκάλυψε ότι η facelift εκδοχή θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Όσον αφορά αλλαγές στα τεχνικά μέρη, απλά είπε: «Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα».

Ακόμη πιο γρήγορο το i20 N;

Θυμίζουμε πως, το Hyundai i20 N, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6 T-GDI απόδοσης 204 ίππων και 275 Nm ροπή από τις 1.750 ως τις 4.500 rpm. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα με launch control, το μπλοκέ διαφορικό στην έκδοση Performance Pack, κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση της δύναμης και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

i20n

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Hyundai i20 N

Στην ανανεωμένη εκδοχή του σίγουρα θα δούμε κάποιες βελτιώσεις, που θα αναβαθμίσουν τη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου. Το αν θα είναι ταχύτερο και πιο άμεσο και σε τι βαθμό, είναι νωρίς για να απαντήσουμε. 

πηγή: motor1.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...