Η Audi πήγε στα δικαστήρια την Κινεζική NIO και κέρδισε – Δείτε τι συνέβη

Οι Κινέζοι επιδεικνύουν μεγάλη δυναμική στην αγορά αυτοκινήτου. Όμως κάποια πράγματα, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές δεν μπορούν να τα αποδεχθούν.

  • -
  • -

Ήταν Ιούνιος του 2021, όταν η Audi κατέθεσε αγωγή κατά της NIO, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας, υποστηρίζοντας πως δύο μοντέλα της και συγκεκριμένα τα ES6 και ES8, μοιάζουν αδικαιολόγητα -σε επίπεδο ονομάτων- με δύο δικά της μοντέλα, τα S6 και S8.

audi

Ουσιαστικά, η γερμανική φίρμα μήνυσε την κινεζική για παραβίαση των εμπορικών δικαιωμάτων, παραπέμποντας την υπόθεση σε δικαστήριο του Μονάχου. Η υπόθεση σύμφωνα με την εφημερίδα Automobilwoche εξετάσθη πρόσφατα, με τον δικαστή να δικαιώνει την Audi.

audi

Ο δικαστής έκρινε πως τα ονόματα ES6 και ES8 παραπέμπουν στα S6 και S8, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές και αυτοί να θεωρήσουν πως τα αυτοκίνητα προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή.

Πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και κίνδυνος φυλάκισης

H Audi χαιρέτησε την απόφαση, λέγοντας πως τα ονόματα της είναι βασικής σημασίας και πρέπει να προστατευτούν. Από την πλευρά της, η NIO εξετάζει τα επόμενα βήματά της, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής προσφυγής. Η Κινεζική εταιρεία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες για τον CEO της στη Γερμανία.

audi

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η NIO δεν έχει λανσάρει ακόμη τα δύο μοντέλα της στη γερμανική αγορά. Το πρώτο της EV ήταν το ES7 που κυκλοφόρησε πέρυσι, το οποίο ωστόσο, μετονομάστηκε αργότερα σε EL7. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι από τις ελάχιστες που έχουν επιτυχία στη Δύση από την πρώτη στιγμή.  Η υψηλή ποιότητα κατασκευής των οχημάτων της και οι πρωτοποριακές εναλλάξιμες μπαταρίες τύπου solid state που εξασφαλίζουν αυτονομία έως 1.000 km, την έχουν μετατρέψει σε μια δημοφιλή μάρκα, ειδικά στη Νορβηγία, όπου έχει φτιάξει και σταθμό ανταλλαγής μπαταριών.

audi

Δείτε εδώ το ηλεκτρικό της NIO με την αυτονομία των 1.000 km

Η NIO επεκτείνεται ταχύτατα, πουλώντας το 2022 σχεδόν 122.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη, δραστηριοποιείται στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας και φυσικά της Νορβηγίας. Πολλοί την επευφήμησαν για την επιτυχία της, όμως, κάποιοι κατασκευαστές δεν πρέπει να είναι και πολύ ικανοποιημένοι με τον νέο ανταγωνισμό στην κατηγορία των EV.

Πηγή: electrek.co

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...