Το ηλεκτρικό των 1.000 km έφθασε στην Ευρώπη

Ένα ηλεκτρικό το οποίο αποτελεί την οριστική λύση στο θέμα της αυτονομίας έρχεται στην Ευρώπη, ώστε να βρεθεί στα χέρια των πρώτων κατόχων στην γηραιά ήπειρο.

  • -
  • -

Ήρθε και στην Ευρώπη το αυτοκίνητο με το οποίο θα πάψει να υφίσταται το άγχος την αυτονομίας και το όνομά του είναι ΝΙΟ ΕΤ7. Η NIO είναι μία κινεζική μάρκα η οποία δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον χώρο της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την εγχώρια αγορά, σε αντίθεση με την παρουσία της στην Ευρώπη η οποία τώρα αρχίζει να διευρύνεται.

To ET7 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο στην γκάμα της και ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Πρόκειται για sedan με μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα. Το μεγάλο μήκος σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής της μπαταρίας, επιτρέπουν στην τελευταία να έχει χωρητικότητα μέχρι και 150 KWh, εκτοξεύοντας την αυτονομία ακόμα και στα 1000 km.

nio-et7-mesa-esoteriko

Στο ET7 γίνεται για πρώτη φορά σε εμπορικό επίπεδο ένα σοβαρό βήμα προς τις μπαταρίες στερεού τύπου (solid state), την τεχνολογία που αναμένεται να εκτοξεύσει την χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς θα οδηγήσει σε φτηνότερες μπαταρίες, με μεγαλύτερη χωρητικότητα (άρα και μεγαλύτερη αυτονομία), ταχύτερη φόρτιση και μικρότερη φθορά όσο περνάει ο καιρός.

Δείτε ακόμα: Έτσι έχεις γεμάτη μπαταρία μέσα σε 3 λεπτά [video]

Στην περίπτωση του ET7 συναντάμε μία ενδιάμεση λύση, με την μπαταρία να είναι ανάμεσα στις κλασικές ιόντων λιθίου και τις στερεού τύπου. Σε αυτήν ο ηλεκτρολύτης είναι στερεός και όχι υγρός, η άνοδος είναι σύνθετη αποτελούμενη από πυρίτιο και άνθρακα, ενώ η κάθοδος είναι κατασκευασμένη από νικέλιο. Χάρη στα παραπάνω η μπαταρία του ET7 μπορεί να αποθηκεύσει υπερδιπλάσια ενέργεια σε σχέση με εκείνες της Tesla, στην ίδια μάζα (360 Wh/kg έναντι 150 Wh/kg).

Το NIO ET7 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με 644 ίππους και 850 Nm ροπής, η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται μέχρι και σε 3,9 δευτερόλεπτα. Η διάθεση του κινεζικού ηλεκτρικού θα ξεκινήσει από 5 χώρες. Νορβηγία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...