Το ασφαλέστερο μικρό αυτοκίνητο της χρονιάς είναι ένα ηλεκτρικό κινεζικό [video]

Ποιος θα πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι μια κινεζική εταιρεία θα έφτιαχνε αυτοκίνητο που είναι καλύτερο σε ασφάλεια από όλα τα ευρωπαϊκά.

  • -
  • -

Πρόσφατα, ο έγκριτος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP που πραγματοποιεί τις δοκιμές πρόσκρουσης σε όλα τα νέα μοντέλα που πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο και αξιολογεί τα οχήματα στους τομείς της ασφάλειας, ανακοίνωσε τους νικητές του 2022.

ora

Με βάση τα αποτελέσματα του οργανισμού, στην κατηγορία «μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο», ασφαλέστερο όλων αναδείχθηκε το ORA Funky Cat. Το ηλεκτρικό όχημα της GWM ORA, το πρώτο που είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο. Η κινεζική μάρκα κατάφερε να φτιάξει ένα αξιόπιστο, ποιοτικό και εξαιρετικά ασφαλές αυτοκίνητο, το οποίο όχι μόνο πληροί τα ευρωπαϊκά κριτήρια ασφάλειας, αλλά τα υπερβαίνει – σε σχέση με πολλούς βασικούς αντιπάλους.

Στην κορυφή του Euro NCAP το κινεζικό μικρό

Το ORA Funky Cat διακρίθηκε σε όλες τις κατηγορίες του Euro NCAP, επιτυγχάνοντας αναλυτικότερα:

  • 92% στην προστασία ενηλίκων επιβατών
  • 83% στην προστασία παιδιών
  • 74% στην προστασία πεζών
  • 93% στη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας

ora

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του ORA Funky Cat, ο Euro NCAP ανέφερε: «Οι κινεζικές μάρκες μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν σε θέματα ασφάλειας τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές φίρμες. Στην κατηγορία Small Family Car, το ORA Funky Cat έχει εξαιρετικό εξοπλισμό, ξεπερνώντας πολλά γνωστά μοντέλα».

ora

Δείτε εδώ το Next Ora Cat, τον αντίπαλο του Tesla Model 3 από την Κίνα

Οι Κινέζοι αποδεικνύουν πλέον ότι έχουν ξεφύγει από τις φτηνές αντιγραφές, δημιουργώντας δικά τους οχήματα που διακρίνονται για τις υψηλές προδιαγραφές. Στην περίπτωση του ORA Funky Cat, ο στάνταρ εξοπλισμός με κάμερα 360 μοιρών, προσαρμοζόμενο cruise control, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, ανίχνευση τυφλού σημείου, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και σύστημα ελέγχου οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, δεν συναντάται σε κανένα ευρωπαϊκό μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...