Next Ora Cat: Ακόμη ένας αντίπαλος του Tesla Model 3 από την Κίνα

Το 4θυρο σεντάν Next Ora Cat έρχεται να διευρύνει τη γκάμα της κινέζικης Great Wall Motors.

  • -
  • -

Η κινέζικη GWM (Great Wall Motors) θα λανσάρει μέσα στους επόμενους μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά  το Ora Funky Cat. Ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό supermini, το οποίο με τη ρετρό σχεδίαση του στοχεύει να κερδίσει το αγοραστικό κοινό. Όμως, η GWM δεν σταματάει εδώ, αφού μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων της προσθέτοντας σε αυτή το Next Ora Cat! Ένα αμιγώς ηλεκτρικό 4θυρο σεντάν, το οποίο και θα ανήκει στην  ίδια κατηγορία με τα Tesla Model 3, Hyundai Ioniq 6 και Polestar 2.

Σχεδίαση με ρετρό στοιχεία

Οι γραμμές του αμαξώματος θυμίζουν εν μέρει την Porsche, με λεπτομέρειες όπως τα εμπρός φανάρια να ενισχύουν τα ρετρό χαρακτηριστικά του. Εξάλλου, αυτή η φιλοσοφία είναι ευδιάκριτη και στο μικρότερο σε διαστάσεις Οra Funky Cat και αποτελεί σήμα κατατεθέν της κινέζικης εταιρείας. Οι αναλογίες του αμαξώματος είναι εντυπωσιακές, με το εμπρός μακρύ καπό να ξεχωρίζει, την ώρα που το πίσω ξεχωρίζει για τις καμπύλες του. Οι διαστάσεις του είναι αντίστοιχες με αυτές του ανταγωνισμού, αφού το μήκος του αγγίζει τα 4.871 mm, ενώ το πλάτος είναι 1.862 mm.

Δείτε ακόμη: Από έκλεψαν την ιδέα για το Great Wall Punk Cat;

Με 407 ίππους και 670 Nm ροπής!

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το Next Ora Cat θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, κάτι που σημαίνει ότι η κίνηση θα μεταφέρεται στο δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς. Η ισχύς του συνόλου θα είναι 407 ίπποι, με τη ροπή να ξεπερνάει τα 670 Nm! Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το ηλεκτρικό σεντάν να μπορεί να επιτυγχάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,3 sec, την ώρα που η τελική του περιορίζεται στα 180 km/h. Σημειώστε, πως όπως τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα, διαθέτει μία σειρά προγραμμάτων οδήγησης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του την πλήρη ισχύ όταν επιλέξει το «Super Sport». Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 83.49 kWh, η οποία προσφέρει στο Next Ora Cat αυτονομία της τάξεως των 430 km. Σημειώστε, πως αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, το κινέζικο σεντάν θα μπορεί να φορτίσει από το 0% στο 80% μέσα σε 55 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 80 kW.

Στην καμπίνα φυσιολογικά κυριαρχεί το ψηφιακό στοιχείο, με τον οδηγό να έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών, ενώ ακριβώς δίπλα εντοπίζεται μία οθόνη αφής 12,3 ιντσών. Σημειώστε, πως η κινέζικη εταιρεία αναφέρει ότι  εκτός από όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του  οδηγού, το Next Ora Cat θα εφοδιάζεται και με κάμερες που προσφέρουν ορατότητα 360 μοιρών και ηχοσύστημα με 11 ηχεία. Τέλος, ακόμα δεν έχει γνωστό πόσο θα κοστίζει, ενώ είναι πολύ πιθανό να αλλάξει και η ονομασία του με το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...