5 νέοι Δωρεάν φορτιστές σε Top χειμερινό προορισμό της Ελλάδας!

Οι οδηγοί των ηλεκτρικών οχημάτων που θέλουν να επισκεφθούν την ορεινή κωμόπολη, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πού θα φορτίσουν.

  • -
  • -

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, ειδικά τον χειμώνα. Βρίσκονται σχετικά κοντά στην Αθήνα, με την απόσταση να είναι στα 189 χλμ. Οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να επισκεφθούν με άνεση την ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας, αλλά το πρόβλημά τους, όπως και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, ήταν πού θα φορτίσουν όταν βρεθούν εκεί.

kalavrita

Πλέον, στα Καλάβρυτα υπάρχουν σε πλήρη λειτουργία δύο φορτιστές ισχύος 22 kW, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθούν άλλοι τρεις, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και των plug-in hybrid. Οι φορτιστές είναι της ολλανδικής εταιρείας Alfen και οι ιδιοκτήτες μπορούν να τους εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής ChargePlus, αλλά και από άλλες πλατφόρμες. Εμφανίζονται στους χάρτες αρκετών ακόμη εφαρμογών, όπως η chargespot και η virta. Για να φορτίσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή, να συνδέσεις το καλώδιο και να πατήσεις ενεργοποίηση από το κινητό σου τηλέφωνο.

Η φόρτιση στα Καλάβρυτα είναι δωρεάν

Η φόρτιση είναι δωρεάν και θα είναι δωρεάν επ’ αόριστον όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του έργου, Ορέστης Μπαϊρακτάρης. Η τοποθέτηση των φορτιστών πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Eneres CPM, ενώ τη δαπάνη ανέλαβε ο δήμος Καλαβρύτων.

kalavrita

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό χωριό με 355 κατοίκους και 2 φορτιστές. Ποιο είναι;

Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο δήμος Καλαβρύτων γίνεται από τους πρώτους δήμους στην χώρα που προχωρά σε εφαρμογή του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...