Ελληνικό χωριό με 355 κατοίκους και 2 φορτιστές. Ποιο είναι;

Είναι φτιαγμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, σε μια απότομη πλαγιά ενός υπέροχου βουνού και μπορείτε να το επισκεφθείτε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Δεν ανήκει στα high-class χωριά όπως είναι η Αράχωβα ή η Δημητσάνα για παράδειγμα. Παλαιότερα το αποκαλούσαν το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», καθώς αν το αντικρίσεις από την είσοδό του, θαρρείς σαν να κρέμεται πάνω από ένα άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.

Αναφερόμαστε στα Λαγκάδια Αρκαδίας, ένα χωριό στη Γορτυνία με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική παράδοση. Από εκεί πέρασαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους αγωνιστές του 1821. Πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό, τον οποίο όσοι έχουν επισκεφθεί λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στα Λαγκάδια κατοικούν μόνιμα μόλις 355 άνθρωποι.

lagadia1

Σε ένα μικρό χωριό σαν αυτό, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, μακριά από την κοσμική ζωή και τα εμπορικά καταστήματα, κανείς δεν περιμένει να συναντήσει φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κι όμως, στον πανέμορφο οικισμό υπάρχει όχι ένας, αλλά δύο φορτιστές.

Είναι τοποθετημένοι στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με θέσεις πάρκινγκ ώστε να μπορούν να σταθμεύουν με ασφάλεια και να αναπληρώνουν ενέργεια τα EV. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Lagadia Resort και αποτελούν επένδυση των ιδιοκτήτων του ξενοδοχείου, δύο νέων ανθρώπων με διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο τους.

Πληρώνεις ή είναι δωρεάν η φόρτιση;

Η μελέτη και εγκατάσταση των φορτιστών έγινε από την Electrified. Κατάλληλα για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, τα δύο wallbox της Ensto διαθέτουν από μία έξοδο 32A. Η σύνδεση τροφοδοσίας είναι τριφασική και η μέγιστη ισχύς φθάνει τα 22 kW. Διαθέτουν μετρητή ενέργειας και σύστημα επικοινωνίας – διασύνδεσης, ώστε ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού οχήματος να λαμβάνει κάθε πληροφορία για τη διαδικασία φόρτισης.

lagadia2

Όπως μας ενημέρωσε ο Βασίλης, ένας εκ των ιδιοκτήτων του ξενοδοχείου, οι φορτιστές τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2021. Από τότε μέχρι σήμερα, η φόρτιση παρέχεται δωρεάν από την επιχείρησή τους και εκτός από τους πελάτες του ξενοδοχείου, μπορεί να συνδέσει το αυτοκίνητό του οποιοσδήποτε, επίσης δωρεάν.

Να σημειώσουμε πως, για να φορτίσετε με 22 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα AC θα χρειαστεί και το αυτοκίνητό σας να έχει την αντίστοιχη υποδομή, καθώς τα περισσότερα μοντέλα υποστηρίζουν AC φόρτιση έως 11 kW. Η σύνδεση πραγματοποιείται με καλώδιο που έχει ο οδηγός (Type 2). 

lagadia3

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά είναι όλα τα σημεία φόρτισης

Τα Λαγκάδια από την Αθήνα απέχουν περίπου 205 km, οπότε με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο φθάνεις άνετα στο χωριό και με τη χρήση των φορτιστών, εξερευνείς τους γύρω οικισμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...