Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz B-Class – Αναλυτικά τιμές και κινητήρες

Η γερμανική φίρμα ανανέωσε τη B-Class και την προσφέρει με κινητήρες βενζίνης mild hybrid, diesel, αλλά και ως plug-in hybrid.

  • -
  • -

Το Sport Tourer της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα πλήρως ανανεωμένο και με μια σειρά κινητήριων συνόλων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των υποψηφίων αγοραστών. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί εκτεταμένο facelift, περιλαμβάνοντας νέας σχεδίασης προβολείς τεχνολογίας LED, σπορ προφυλακτήρα, πέντε επιπλέον σχέδια ζαντών διαστάσεων έως 19 ίντσες, μοντέρνα φινιρίσματα, βελτιωμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και 10 διαφορετικά ακρυλικά/μεταλλικά και ειδικά χρώματα βαφής.

b class

Όσο για το εσωτερικό της νέας B-Class δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται οι δύο μονάδες οθόνης 10,25 ιντσών δημιουργώντας την αίσθηση μίας ευρείας οθόνης που μοιάζει να αιωρείται στον χώρο. Η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα εκφράζει την υψηλή τεχνολογία της μάρκας, ενώ το νέας γενιάς τιμόνι που την εξοπλίζει είναι επενδυμένο με δέρμα nappa στον βασικό εξοπλισμό. Στην έκδοση εξοπλισμού AMG, διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά και θερμαινόμενο  τιμόνι.

b class

Στη βασική έκδοση, τα καθίσματα έχουν αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο χάρη στις επενδύσεις ARTICO με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια και τη άριστη εργονομική άνεση. Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive», διατίθεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό, προσφέρει την αποκλειστικότητα που χαρακτηρίζει μια Mercedes σε χρώματα μαύρο, μαύρο/macchiato και τον νέο συνδυασμό μαύρο/sage grey. Σε αυτή την περίπτωση, τα καθίσματα μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν με δερμάτινη επένδυση σε μαύρο ή bahia brown. Ο ολοκαίνουριος διάκοσμος με μοτίβο αστεριών (star pattern) προσθέτει μία ενδιαφέρουσα πινελιά στον εσωτερικό χώρο. Η γραμμή εξοπλισμού «AMG» είναι η πιο σπορτίφ έκδοση της νέας B-Class, με εσωτερικές επενδύσεις σε μαύρο ARTICO/MICROCUT και κόκκινες διακοσμητικές ραφές.

Φουλ εξοπλισμένη η B-Class

Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, με τη Mercedes να κάνει σαφέστερη τη λογική των διαφόρων πακέτων εξοπλισμού, ώστε να απλοποιηθεί και να μην απαιτεί πολύ χρόνο η επιλογή προαιρετικού εξοπλισμού. Με βάση τη συμπεριφορά πραγματικών αγοραστών, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που αγοράζονται συχνά μαζί, ομαδοποιούνται πλέον σε πακέτα. Επιπλέον, διατίθενται μεμονωμένα άλλα λειτουργικά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα, όπως πάντα.

b class

Στα συστήματα Infotainment και υποβοήθησης, τα τρία στυλ ενδείξεων ξανασχεδιάστηκαν ειδικά για την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος MBUX στην B-Class: Το κλασικό στυλ (Classic) εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, το σπορτίφ στυλ (Sporty) εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο, ενώ το διακριτικό στυλ (Discreet) έγινε ακόμη πιο λιτό εμφανίζοντας τις ελάχιστες δυνατές πληροφορίες. Σε συνδυασμό με τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Υπηρεσίες) και επτά χρωματικούς συνδυασμούς, δημιουργείται μία ολιστική εμπειρία για τις αισθήσεις, η οποία μπορεί να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του πελάτη και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, τηλέφωνο, ανέσεις, ρυθμίσεις οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό τους, με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» να αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά, δεδομένη θεωρείται η συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Οι κινητήρες της νέας B-Class στην Ελλάδα

Η γκάμα βενζινοκινητήρων της νέας B-Class έχει επίσης ανανεωθεί και εξηλεκτριστεί. Με επιπλέον 48 volt στο ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW, υποστηρίζονται σημαντικά οι λειτουργίες κατά την εκκίνηση. Στη βάση είναι η B 200 με τον κινητήρα βενζίνης 1,33 lt απόδοσης 163 ίππων, με τις B 220 4Matic και B 250 4Matic ισχύος 190 και 224 ίππων να παρέχουν εκτός από επιδόσεις και υψηλή πρόσφυση, χάρη στην τετρακίνηση.

b class

Στους diesel υπάρχουν οι B 200 d και B 220 d που τροφοδοτούνται από δίλιτρο μοτέρ και αποδίδουν 150 και 190 ίππους, αντίστοιχα, καταγράφοντας μέση κατανάλωση καυσίμου από 5,1 έως 5,7 lt ανά 100 km.

Δείτε εδώ τις 5 Mercedes που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Τέλος, η B 250 e με κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 1,2-0,9 lt/100 km, ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο 17,4-15,4 kWh/100 km και εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο 27-20 g/km), εξασφαλίζει μοναδική οικονομία. Η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια φθάνει έως τα 77 km, με τη μπαταρία των 15,6 kWh να φορτίζει με εναλλασσόμενο ρεύμα έως 11 kW (προαιρετικά) και συνεχές ρεύμα έως 22 kW.

b class

Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 43.500 ευρώ, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης παραγγελίας από σήμερα κιόλας.

Αναλυτικά οι τιμές

B 200: 43.500 €
B 220 4Matic: 50.900 €
B 250 4Matic: 55.100 €
B 250 e: 57.100 €
B 200 d: 53.900 €
B 220 d: 58.200 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...