BMW i Vision Dee Concept: Ο αντικαταστάτης της Σειράς 3 που θα αλλάζει χρώμα;

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μας δίνει μία πρώτη γεύση από τις τεχνολογίες που θα δούμε στην γκάμα Neue Klasse.

  • -
  • -

Η BMW επεφύλασσε ένα δώρο σε όσους βρέθηκαν στο Consumer Electronics Show (CES) που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για την αποκάλυψη του i Vision Dee, ενός φουτουριστικού sedan που στοχεύει να προσφέρει μια Ψηφιακή Συναισθηματική Εμπειρία (Digital Emotional Experience ή DEE). Φήμες θέλουν το συγκεκριμένο πρωτότυπο να αποτελεί τον αντικαταστάτη της τωρινής BMW i3.

Η τελευταία δημιουργία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ένα εξωτερικό που έχει εστιάσει στην ψηφιακή εμπειρία που παρέχει. Υιοθετεί το σχήμα των τριών όγκων ενός sedan και διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της BMW που έχουν αναθεωρηθεί, όπως η μεγάλη μάσκα, οι διπλοί κυκλικοί προβολείς που έχουν αντικατασταθεί από δύο παράλληλες γραμμές και το χαρακτηριστικό πίσω τελείωμα των πίσω παραθύρων.

side

Αυτή η απλή σχεδιαστική φιλοσοφία συνεχίζεται στην καμπίνα του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει ένα σίγουρα πρωτοποριακό τιμόνι με μια κεντρική κάθετη ακτίνα και χειριστήρια αφής φυσικά. Η BMW λέει ότι η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «διασφαλίζει ότι τίποτα δεν αποσπά την προσοχή από την ψηφιακή εμπειρία και τη νέα αίσθηση βελτιωμένης οδηγικής απόλαυσης».

Head-Up Display κατά μήκος όλου του παρμπρίζ

Εντύπωση προκαλεί το νέο Head-Up Display, το οποίο προβάλει σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Αποτελεί την πρώτη υλοποίηση ενός αντίστοιχου HUD που θα χρησιμοποιούν τα μοντέλα της μάρκας που βασίζονται στην πλατφόρμα Neue Klasse από το 2025 και μετά.

interior

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα τεχνολογία είναι το «Mixed Reality Slider». Χρησιμοποιεί αισθητήρες στον πίνακα οργάνων για να επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν πόσες πληροφορίες θέλουν να εμφανίζονται στο Head-Up Display.

Με αμάξωμα που αλλάζει σε έως και 32 διαφορετικά χρώματα… από μόνο του

Η BMW έχει επίσης εφαρμόσει στο i Vision Dee την πιο πρόσφατη εκδοχή της τεχνολογίας E Ink. Πρόκειται για την εφεύρεση που είδαμε πέρυσι για πρώτη φορά στην αντίστοιχη διοργάνωση πάνω σε μία BMW iX. Η διαφορά είναι πως εκείνη ήταν σε ασπρόμαυρο, ενώ τώρα έχουμε μία έγχρωμη εκδοχή που επιτρέπει ένα πλήρως μεταβλητό και μεμονωμένα διαμορφώσιμο εξωτερικό χρώμα. Μπορεί να εμφανίσει έως και 32 χρώματα με την επιφάνεια του i Vision Dee να χωρίζεται σε 240 διακριτά τμήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...