BMW Neue Klasse: Νέα ηλεκτρικά SUV και Sedan

Η BMW κάνει την ανατροπή με τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, τα οποία θα βασίζονται σε μία εξ’ ολοκλήρου νέα πλατφόρμα.

  • -
  • -

Neue Klasse ονομάζει η BMW τη νέα πλατφόρμα που έχει αναπτύξει για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα, με το όνομά της να σημαίνει «Νέα Κλάση» - «Νέα Κατηγορία» και να παραπέμπει στην αντίστοιχα επαναστατική γενιά μοντέλων που είχε λανσάρει τη δεκαετία του '60. Πάνω σε αυτή θα βασίζονται τα μοντέλα με το σήμα της βαυαρικής μάρκας που θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα τα επόμενα χρόνια. Οι πρώτες BMW που θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστούν το 2025, δηλαδή σε τρία χρόνια από τώρα.

Αυτό που εντυπωσιάζει και δείχνει ότι η BMW δεν ξεχνά τον σπορ προσανατολισμό της, είναι ότι το πρώτο βασισμένο στη Neue Klasse αυτοκίνητο θα είναι ένα sedan και αυτό αποτελεί έκπληξη από μόνο του.

bmw-i4-neue-klasse

Η αγορά σε όλο τον κόσμο κατακλύζεται από SUV και crossover μοντέλα, καθώς το κοινό τα προτιμά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να τα πουλήσουν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Είναι φυσιολογικό κάποιος να πιστεύει ότι σε αυτή τη νέα εποχή η BMW θα έμπαινε με ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας, όμως επέλεξε διαφορετικό δρόμο.

Δείτε ακόμα: BMW: Οι μέρες της κυριαρχίας της Tesla είναι μετρημένες

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δούμε την πλατφόρμα Neue Klasse σε SUV μοντέλο. Για την ακρίβεια, τέτοιου είδους θα είναι το δεύτερο, το οποίο θα παρουσιαστεί με πολύ μικρή χρονική διαφορά. Όσο για το sedan, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το μέγεθος της Σειράς 3, τουλάχιστον σύμφωνα με κάποιες διαρροές που έχουν υπάρξει κατά διαστήματα.

Περιμένατε κι εσείς ότι η νέα πλατφόρμα θα ξεκινήσει την καριέρα της με SUV ή περιμένατε την απόφαση για το sedan δεδομένου του χαρακτήρα της μάρκας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...