H ηλεκτρική BMW Σειρά 3 ονομάζεται... i3! [Φωτογραφίες]

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan διέρρευσε στην Κίνα μαζί με στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά

  • -
  • -

Θυμάστε το μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback που κυκλοφόρησε η BMW στα τέλη του 2013 με το όνομα i3 και υπάρχει μέχρι και σήμερα; Από το 2022 φαίνεται πως την θέση του έρχεται να πάρει η ηλεκτροκίνητη έκδοση της τελευταίας γενιάς της Σειράς 3, η οποία θα «κλέψει» το όνομα από το compact μοντέλο ώστε να εναρμονιστεί με την υπόλοιπη γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων που χτίζουν οι Βαυαροί.

Την ευκαιρία για μία πρόωρη πρώτη γεύση του νέου μοντέλου μας έδωσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών Τεχνολογίας της Κίνας, όπως είχε γίνει και με τις φωτογραφίες των ανανεωμένων X3 και iX3 πριν κάποιους μήνες. Όταν οι εταιρείες παρουσιάζουν νέα μοντέλα, για να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους πρέπει πρώτα να καταχωρηθούν στις βάσεις δεδομένων των κρατών και κάπως έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και την ολοκαίνουργια i3.

BMW-i3-leak-2

Θα βασίζεται στην Σειρά 3 που χρησιμοποιεί θερμικό κινητήρα, ενώ αυτα που θα την κάνουν να ξεχωρίζει, τουλάχιστον εμφανισιακά, είναι η κλειστή γρίλια στο εμπρός μέρος, τα πιο αεροδυναμικά εμπρός φτερά και μαρσπιέ, αλλά και ο νέος πίσω προφυλακτήρας. Το εικόνα θα ολοκληρώνουν οι μπλε λεπτομέρειες, όπως έχουμε δει άλλωστε και σε άλλα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας, αλλά και οι νέοι πιο αεροδυναμικοί τροχοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ισχύς της i3 θα αγγίζει τους 340 ίππους, ίδια ιπποδύναμη με την πισωκίνητη i4 eDrive40, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 km/h. Αν οι ομοιότητες με την i4 δεν σταματήσουν εκεί, τότε το ηλεκτρικό sedan είναι πιθανό να χρησιμοποιεί μπαταρίες χωρητικότητας 83,9 kWh. Η i4 eDrive40 εξοπλισμένη με την συγκεκριμένη μπαταρία μπορεί να διανύσει απόσταση που αγγίζει τα 585 km, με μία μόλις φόρτιση.

Πληροφορίες για την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά κρίνοντας από την δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων, πιθανότατα να μην απέχουμε πολύ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...