Κρήτη: Πόλεμο θυμίζουν οι απώλειες στους δρόμους το 2022

Μια ματιά στα στατιστικά της Κρήτης και τις απώλειες στους δρόμους της, δείχνουν ότι η κατάσταση θυμίζει πολεμικές καταστάσεις.

  • -
  • -

Ένας πόλεμος διαρκείας διεξάγεται στην Κρήτη, με τα θύματα να είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο του νησιού, είτε πρόκειται για οδηγούς είτε για άλλους χρήστες των δρόμων όπως πεζοί και δικυκλιστές.

Πολεμική είναι η κατάσταση στους δρόμους της Κρήτης, με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων να φτάνουν τους 2 ανθρώπους κάθε μήνα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι σε νεαρές ηλικίες οι οποίες φτάνουν ακόμα και τα 15 έτη.

Πολύ βαριές οι απώλειες στους κρητικούς δρόμους

Σε όλη τη διάρκεια του 2022, ήταν 56 οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή επειδή ενεπλάκησαν σε κάποιο τροχαίο στην Κρήτη, σε σύνολο 50 περιστατικών. Από αυτά, το χειρότερο όλων ήταν εκείνο που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου, όταν σε μία μόνο σύγκρουση έφυγαν από τη ζωή ένας 23χρονος, μία 23χρονη και μία 15χρονη.

Ο χειρότερος μήνας όλων ήταν ο Μάρτιος κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν 5 θανατηφόρα τροχαία, με τον απολογισμό να είναι 8 νεκροί.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fc27cc20febb3be05e9ef50f155544be.jpg

Τα στατιστικά των δυστυχημάτων στην Κρήτη

Οι στατιστικές δείχνουν ότι από τα 56 θύματα 45 ήταν άνδρες και 11 γυναίκες. Όσον αφορά την ηλικία, 13 άτομα ήταν μέχρι 29 ετών, 13 άτομα ήταν μεταξύ 30 και 49 ετών, 19 ήταν στο φάσμα 50 έως 69 ετών και 11 είχαν μεγαλύτερη ηλικία.

Ο νομός της Κρήτης με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα ήταν το Ηράκλειο με 21, ακολουθούν τα Χανιά με 16, τρίτο είναι το Ρέθυμνο με 10 και τα λιγότερα όλων είχε το Λασίθι με 3.

Δείτε ακόμα: Εικόνες-Σοκ στην Κρήτη: Αυτοκίνητο χτυπά και απογειώνει πεζό! [video]

Τα 20 έφτασαν τα ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αυτοκίνητα, 17 ήταν εκείνα με δίκυκλα, 7 ήταν με τρακτέρ και τα υπόλοιπα αφορούσαν παράσυρση πεζού. Τέλος, από τους 56 νεκρούς οι 41 άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και οι υπόλοιποι 15 στα νοσοκομεία του νησιού, ακόμα και μήνες μετά το περιστατικό.

Ελπίζουμε η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ και ο θρήνος που έχουν προκαλέσει όλες αυτές οι απώλειες στους ανθρώπους της Κρήτης, να οδηγήσουν σε αλλαγή νοοτροπίας και λιγότερους νεκρούς το 2023.

Πηγή: cretapost.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...