Kia Sportage: SUV με βενζίνη, full hybrid ή Plug-In - Οι τιμές όλων των εκδόσεων

Σχεδιασμένο με γνώμονα τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, το νέο Kia Sportage έχει μία έκδοση για όλους. Mild Hybrid σε βενζίνη ή diesel; Full Hybrid ή Plug-In Hybrid; Κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση;

  • -
  • -

Με σχεδόν τρεις δεκαετίες ιστορίας, το Kia Sportage είναι ένα γνώριμο SUV μοντέλο για την Ευρώπη. Στη νεότερη εκδοχή του ενσαρκώνει μια απόλυτα σύγχρονη φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα, ενώ η εμφάνισή του ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Με ξεκάθαρο στόχο την κορυφή της κατηγορίας του λοιπόν, το νέο Sportage έθεσε τον πήχη ψηλά και φαίνεται να τα κατάφερε, καθώς αναδείχθηκε «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023.

front

Αν και μέλος της κατηγορίας ίσως με τον σκληρότερο ανταγωνισμό στην αγορά, αυτής των C-SUV, το κορεατικό μοντέλο έρχεται με πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων και πακέτων εξοπλισμού, καλύπτοντας έτσι τεράστια μερίδα του αγοραστικού κοινού. Με ολοκληρωτικά υβριδική λίστα κινητήρων, τo Sportage διατίθεται τόσο με ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης και diesel, αλλά και με full και plug-in hybrid επιλογές.

Το Kia Sportage έρχεται ως ήπια υβριδικό με αποδόση από 136 έως και 180 ίππους

Από την πλευρά της βενζίνης, το μοτέρ των 1,6 lt με τους 150 ίππους και την υβριδική τεχνολογία των 48V τοποθετείται στην βάση του καταλόγου με αρχική τιμή 31.190 €, ενώ λίγο πιο πάνω έχουμε και την έκδοση των 180 ίππων, η οποία ξεκινά από 33.490 €. Και στις δύο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κίνηση στους εμπρός ή και στους 4 τροχούς, αλλά η βασική των 150 ίππων είναι αυτή που διατίθεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων αλλά και με χειροκίνητο 6 σχέσεων.

back

Όσοι τώρα θέλουν να διανύσουν πολλά και οικονομικά χιλιόμετρα μπορούν να επιλέξουν την ήπια υβριδική πετρελαιοκίνητη έκδοση των 136 ίππων, η οποία εκτός από οικονομική είναι και αυτή πλήρως παραμετροποιήσιμη και ξεκινά από τις 33.390 €. Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να την φέρουν στα μέτρα τους καθώς και αυτή δίνει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου, αλλά και ανάμεσα σε κίνηση στους εμπρός ή και στους 4 τροχούς. Πληροφοριακά η τετρακίνητη έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινά από 38.990 €.

Δείτε ακόμη: Video – Δοκιμή: Kia Sportage 1.6 T-GDI 48V Hybrid 180 PS

Πλήρως υβριδικό με 230 ίππους και Plug-in Hybrid με 265

Το Sportage Full Hybrid συνδυάζει τον τούρμπο 1.600άρη βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, έχοντας συνολική απόδοση 230 ίππων και φυσικά βελτιωμένη οικονομία. Έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά μπορείτε να το επιλέξετε και με τετρακίνηση.

engine

Τέλος, φτάνουμε στην κορυφή της γκάμας, εκεί όπου βρίσκουμε το αποκλειστικά αυτόματο και τετρακίνητο Sportage Plug-In Hybrid το οποίο συνδυάζοντας τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα των 180 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 66,9 kW φτάνει την συνολική απόδοση των 265 ίππων. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 13,8 kWh είναι σε θέση να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει εύκολα τα 60 km.

Προσφέρει κορυφαίους χώρους, παρά την ύπαρξη μπαταριών

Η τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο ή κάτω από τα πίσω καθίσματα δεν στερεί ούτε χιλιοστό χώρου. Το μήκος των 4,5 m βοηθά το Sportage να διατηρήσει πιο compact διαστάσεις, ενώ παράλληλα δημιουργεί χώρο για το κεφάλι και τα πόδια όχι μόνο μεγαλύτερο από του απερχόμενου μοντέλου, αλλά και από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας για τους πίσω επιβάτες (996 mm). Άκρως εντυπωσιακά είναι και τα 591 λίτρα του χώρου αποσκευών, που φτάνουν τα 1.780 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

sportage

Για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του Kia Sportage μαζί με το κόστος απόκτησης και στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων πατήστε εδώ, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για τις Plug-in Hybrid εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...