Αυτή είναι η ακριβότερη Rolls-Royce όλων των εποχών!

Πόσα εκατομμύρια μπορεί να κοστίζει ένα αυτοκίνητο; Αρκετές δεκάδες, όπως φαίνεται από αυτή τη Rolls-Royce Silver Ghost του 1907.

  • -
  • -

Το κόστος των κλασικών αυτοκινήτων έχει πραγματικά ξεφύγει και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπουμε παλιά μοντέλα να αλλάζουν χέρια, έναντι… αστρονομικών ποσών. Υπάρχουν όμως και κάποια πολύ σπάνια αυτοκίνητα, με πλούσια ιστορία, που απευθύνονται σε ελάχιστους συλλέκτες ανά τον κόσμο. Αυτή η Rolls-Royce Silver Ghost έσπασε το -επίσημο- ρεκόρ τιμής αυτοκινήτου της μάρκας, έχοντας ήδη κλείσει τα 110 χρόνια «ζωής». Ανήκε στο Volkswagen Group, από την εποχή που ο γερμανικός όμιλος είχε αγοράσει τη Rolls-Royce, πριν πουληθεί στο BMW Group. Πουλήθηκε σε Αμερικάνο συλλέκτη το 2019, έναντι ενός τεράστιου ποσού.

Πόσο κοστίζει η ακριβότερη Rolls-Royce στον κόσμο;

Το «μαγικό νούμερο» που κατάφερε να πιάσει η συγκεκριμένη Rolls-Royce Silver Ghost είναι 75 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την πώλησή της. Πρόκειται για την πρώτη Silver Ghost, παραγγελία από τον τότε γενικό διευθυντή της φίρμας, Claude Johnson. Φτιάχτηκε το 1907 και διατηρείται σε άριστη κατάσταση, για αυτό και ο νέος ιδιοκτήτης της ήταν πρόθυμος να εκταμιεύσει ένα αστρονομικό ποσό για να την αποκτήσει. Εκείνη την εποχή, η Rolls-Royce Silver Ghost ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που βοήθησαν να διαφημιστεί η φίρμα, λόγω της μηχανικής αρτιότητας του κινητήρα της. Δεν παρουσίαζε απρόοπτες ζημιές, ήταν πολύ αξιόπιστη για τα δεδομένα του… 1907 και μπορούσε να πραγματοποιήσει ακόμη και ταξίδια χωρίς κάτι να χαλάσει ξαφνικά.

Υπάρχουν ακριβότερα αυτοκίνητα από αυτή τη Rolls-Royce;

Μπορεί να είναι η ακριβότερη Rolls-Royce όλων των εποχών, όμως υπάρχει μια Mercedes που είναι πραγματικά δύσκολο να χάσει. Πρόκειται για την Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955, η οποία πουλήθηκε έναντι 130 εκατομμυρίων ευρώ και αυτή τη στιγμή, έχει στην κατοχή της το σχετικό ρεκόρ. Η συγκεκριμένη, άλλαξε χέρια μέσα στο 2022. Το ποσό αρχικά ήταν κατά προσέγγιση, αργότερα όμως επιβεβαιώθηκε το νούμερο που πλήρωσε ο νέος ιδιοκτήτης για να την αποκτήσει στη μυστική δημοπρασία που διοργανώθηκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...