Τραγικό: Τον σκότωσε ο αερόσακος – μετά από... 300 μηνύματα για ανάκληση!

Ό,τι κι αν κάνετε σταματήστε τώρα και ελέγξτε αν το όχημά σας φέρει τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, λέει η NHTSA. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

  • -
  • -

Το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata ξεπερνά κάθε όριο. Η αρμόδια υπηρεσία οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ, υποχρέωσε την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αερόσακων να προχωρήσει σε μια ακόμη ανάκληση, με τον αριθμό των προβληματικών εξαρτημάτων να φθάνει τα 33 εκατ. μόνο στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι αξιωματούχοι «δεν μασούν τα λόγια τους πλέον», κάνοντας λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνο προϊόν, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει τον θάνατο οδηγού και συνοδηγού. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ανώτερου μέλους της NHTSA, Ann Carlson: «Ό,τι κι αν κάνετε, σταματήστε τώρα και ελέγξτε αν το όχημά σας επηρεάζεται από την ανάκληση αερόσακου Takata. Εάν ναι, κλείστε ένα ραντεβού για να λάβετε δωρεάν επισκευή το συντομότερο δυνατό».

airbag

Με αερόσακους Takata εφοδιάζονται σχεδόν 100 εκατομμύρια οχήματα όλων σχεδόν των μαρκών, παγκοσμίως, ακόμη και στην Ελλάδα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου και καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι. Κάθε μήνα σχεδόν προστίθενται και νέα μοντέλα εταιρειών στα προβληματικά, καθώς η ιαπωνική εταιρεία, όπως έχει παραδεχτεί εξάλλου, δεν έχει ιδέα ποια και πόσα αυτοκίνητα φορούν τους ελαττωματικούς διαστολείς.

Ο κίνδυνος είναι πολλαπλός. Ο αερόσακος μπορεί να υπέρ-φουσκωθεί και να εκραγεί, με αποτέλεσμα την εκτόξευση πλαστικών και μεταλλικών σωματιδίων προς τον επιβάτη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά ή θανάσιμα.

Δεν απάντησε ποτέ στη Honda και δυστυχώς σκοτώθηκε

Πρόσφατα, στις ΗΠΑ, ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata. Ο άντρας ήταν κάτοχος ενός Accord του 2002 και η Honda προσπαθούσε επί 11 χρόνια να τον ειδοποιήσει ώστε να προχωρήσει σε αντικατάσταση του αερόσακου.

airbag

Σε αυτή την περίοδο, η ιαπωνική φίρμα επιχείρησε πάνω από 300 φορές να έρθει σε επαφή μαζί του. «Αγόρασε το αυτοκίνητο το 2008», ανέφερε η Honda σε δήλωση. «Από τότε, στείλαμε περισσότερες από 40 ταχυδρομικές ειδοποιήσεις στην καταχωρημένη διεύθυνση, προβήκαμε σε πάνω από 230 τηλεφωνικές κλήσεις και περισσότερες από 40 ειδοποιήσεις μέσω e-mail. Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η επισκευή ανάκλησης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ».

Διαβάστε επίσης: Toyota & Honda ανακαλούν 5,8 εκατ. αυτοκίνητα για αερόσακους

Δυστυχώς, ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Η Honda έχει επιβεβαιώσει 17 θανάτους και πάνω από 200 τραυματισμούς στις ΗΠΑ που σχετίζονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους οδηγού της Takata. Επίσης, υπάρχουν άλλες τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν επιβεβαιώσει επιπλέον 6 θανάτους στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 23 στις ΗΠΑ, και σε περισσότερους από 30 σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...