Χάος στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο – Τι συνέβη;

Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά για τον Elon Musk το τελευταίο διάστημα. Μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο twitter, έχει να αντιμετωπίσει κι αυτά στο γερμανικό gigafactory.

  • -
  • -

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο ιδρυτής της Tesla εγκαινίασε παρουσία του Καγκελαρίου της Γερμανίας, το πολυδιαφημισμένο εργοστάσιο στο Βερολίνο. Ο Elon Musk στόχευε το gigafactory να κατασκευάζει 5.000 μονάδες του Model Y εβδομαδιαίως μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, αυτός ο στόχος είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Αυτή την στιγμή, στη μονάδα απασχολούνται περίπου 7.000 άτομα από τα 12.000 που υπολογίζονταν στην αρχή, τα οποία παράγουν 2.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα.

tesla

Οι ελλείψεις προσωπικού στο gigafactory του Βερολίνου είναι μεγάλες, όμως τα χειρότερα για τον Musk είναι άλλα. Όπως ανέφερε ένας από τους υπαλλήλους, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του υπό τον φόβο μήπως απολυθεί, η κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο είναι σαν το «απόλυτο χάος». Οι εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω κακών αμοιβών και άσχημων συνθηκών εργασίας, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να είναι μη ανταγωνιστικό.

Που πάνε οι εργαζόμενοι της Tesla

Οι εργαζόμενοι προτιμούν να φύγουν, αφού στην περιοχή του Βρανδεμβούργου δραστηριοποιούνται αρκετές άλλες επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις με καλύτερες αμοιβές και φιλικό εργασιακό περιβάλλον. Όπως αναφέρει το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Γερμανίας, το IG Metall, τα χρήματα που προσφέρει η Tesla είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με τις άλλες εταιρείες στο κρατίδιο. Απολύτως λογικά λοιπόν, οι άνθρωποι προτιμούν να αποχωρήσουν από την Tesla, αφού θα βρουν άμεσα δουλειά και με καλύτερο μισθό.

tesla

Δείτε εδώ πού βρίσκεται η πρώτη αντιπροσωπεία της Tesla στην Ελλάδα

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, την ώρα που το γερμανικό gigafactory αδυνατεί να λειτουργήσει σωστά, τα υπόλοιπα εργοστάσια έχουν πιάσει τους στόχους. Για παράδειγμα, το Giga Shanghai είχε φτάσει στην παραγωγή 20.000 μονάδων σε μόλις 100 ημέρες, ενώ το Giga Texas είχε χρειαστεί 151 ημέρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...