Elon Musk: Τα εργοστάσιά μας «καίνε χρήμα» – Παλεύουμε να μην πτωχεύσουμε [video]

Η Tesla επένδυσε δις δολάρια για την κατασκευή νέων εργοστασίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως είχε προβλέψει.

  • -
  • -

Ο Elon Musk, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Tesla Owners Silicon Valley, υποστηρίζοντας πως τα νέα gigafactory της εταιρείας στο Όστιν του Τέξας και στο Βερολίνο της Γερμανίας «χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια» αυτήν τη στιγμή. Ο λόγος είναι ότι απαιτούν τεράστια έξοδα για να λειτουργήσουν, αλλά δεν έχουν σχεδόν καθόλου απόδοση λόγω έλλειψης μπαταριών και προβλημάτων στα λιμάνια της Κίνας.

«Τα εργοστάσια του Όστιν και του Βερολίνου είναι σαν γιγαντιαίοι κλίβανοι. Παράγουν έναν γιγάντιο βρυχηθμό, που είναι ο ήχος του χρήματος που καίγεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla.

tesla

Και πρόσθεσε: «Τα πρόσφατα lockdown στην Κίνα ήταν πολύ, πολύ δύσκολα. Επηρέασαν τη συνολική παραγωγή αυτοκινήτων όχι μόνο στο εργοστάσιο στη Σαγκάη, αλλά και σε αυτό στην Καλιφόρνια, καθώς προμηθεύονται ανταλλακτικά από την Κίνα».

Υπάρχει ζήτημα χρεωκοπίας της Tesla

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Elon Musk έκανε λόγο για σοβαρό κίνδυνο χρεωκοπίας, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτό που ανησυχεί τα στελέχη της Tesla και προφανώς του ίδιου, είναι να βρουν τον τρόπο για να διατηρηθεί η υγιής λειτουργία των εργοστασίων, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην φαλιρίσει η εταιρεία.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη. Τα χτυπήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Και δεν έχουμε τελειώσει ακόμη», είπε ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης: Διώχνει κόσμο η Tesla

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 10% των εργαζομένων της φίρμας αναμένεται να απολυθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εν μέσω ανησυχιών για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Πηγή: insideevs

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...