Ξέρεις πόσους εργαζόμενους έχει η Tesla;

Πριν από κάποια χρόνια κάποιοι στοιχημάτιζαν πως η Tesla θα χρεωκοπούσε. Αυτήν τη στιγμή θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες.

  • -
  • -

Είναι ο Νο1 κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι μετοχές καταγράφουν συνεχώς ανοδική πορεία και οι πωλήσεις ανά την υφήλιο ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το περασμένο έτος, η Tesla παρέδωσε 936.172 οχήματα, αριθμός-ρεκόρ, με την αύξηση σε σύγκριση με το 2020 να αγγίζει το εκπληκτικό 87%.
tesla employees1

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην τόσο ισχυρή ζήτηση, η αμερικανική μάρκα έχει κατασκευάσει τα περίφημα Gigafactory. Παράλληλα, έχει προχωρήσει στην πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στην Tesla εργάζονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2021 σχεδόν 99.220 άνθρωποι.   

Όλοι αυτοί καλύπτονται με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οπότε αν συμπεριληφθούν και αυτοί με μερική απασχόληση, ο αριθμός των εργαζομένων στα εργοστάσια ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000. Αυτό που έχει ενδιαφέρον ωστόσο, είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2021, οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία του Elon Musk αυξήθηκαν κατά 40%.

tesla employees2

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο κατασκευάζει 1 αυτοκίνητο ανά 45"

Το 2022 η Tesla θα αναζητήσει χιλιάδες ακόμη μηχανικούς, τεχνίτες και εργάτες, καθώς θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα Gigafactory σε Τέξας και Γερμανία. Με αυτά τα εργοστάσια η παραγωγή θα ενισχυθεί σημαντικά από φέτος κιόλας και οι πωλήσεις θα φθάσουν σε ιστορικό ρεκόρ.

Βέβαια, ο Elon Musk και οι συνεργάτες του έχουν τρομερά φιλόδοξους στόχους, επιδιώκοντας όγκο πωλήσεων 20 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως έως το 2030, όπως αναφέρει το CNBC.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...