Ξεκίνησαν τα μαθήματα για τις αλυσίδες χιονιού – Πού έγιναν τα πρώτα

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες για να τοποθετούν σωστά τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

  • -
  • -

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωρίζουμε πως, με σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S).

alisides

Η υποχρέωση αυτή ισχύει τη χειμερινή περίοδο, ωστόσο, ελάχιστοι είναι οι Έλληνες πολίτες που γνωρίζουν πως να τοποθετούν σωστά τις αλυσίδες χιονιού. Γι΄αυτό, και το υπουργείο ξεκίνησε την εκμάθηση της ορθής χρήσης των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

Στη Γλυφάδα τα πρώτα μαθήματα για τις αλυσίδες χιονιού

Η πρώτη πανελλήνια δράση επιμόρφωσης οδηγών για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε συνθήκες χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα, από τον αντίστοιχο Δήμο και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

alisides

Ο Υφυπουργός Μεταφορών υπενθύμισε ότι ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών η διαδικασία εκμάθησης της ορθής χρήσης των αντιολισθητικών αλυσίδων και συγχρόνως ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης που αποσκοπούν στην εκπαίδευση όλων των οδηγών.

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας και πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, πραγματοποίησε σήμερα αυτή τη δράση ενημέρωσης των πολιτών για το πώς τοποθετούνται και βγαίνουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα. Είναι μια εξαιρετική εκδήλωση που εφοδιάζει τους οδηγούς με γνώση και προάγει την οδική ασφάλεια, που αποτελεί εθνική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Υφυπουργός.

alisides

Διαβάστε εδώ τι ισχύει τελικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης έκαναν επίδειξη της διαδικασίας τοποθέτησης των αντιολισθητικών αλυσίδων σε οχήματα, ενώ ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία και με άλλους Δήμους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...