Αστυνομία: Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες χιονιού

Με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα και το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του, οι αλυσίδες χιονιού καθίσταται υποχρεωτικές στα οχήματα σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

  • -
  • -

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στη χώρα μας, με αρκετές περιοχές να καλύπτονται από χιόνι. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού Θεσσαλίας, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ισχύει υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού Μαγνησίας (Πήλιο, Όρθυς), μέχρι νεοτέρας.

Δείτε ακόμη: Έρχονται χιόνια: Να έχω αλυσίδες ή κουβέρτες;

Επίσης:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο    χλμ. έως το 28ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο  χλμ. έως το 46 ο χλμ.
  • στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Νεστορίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο χλμ. έως το 22ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο  χλμ. έως το 30ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Άνω Κλεινών – Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 3ο χλμ. έως το 9ο χλμ.
  • στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται:

ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...