Οι Top10 παραβάσεις που κάνουν οι οδηγοί στην Ελλάδα

Καθημερινά, οι κλήσεις που βεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία στους δρόμους είναι χιλιάδες. Ποιες όμως είναι οι συνηθέστερες;

  • -
  • -

Υπάρχουν κάποιες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες. Ορισμένες από αυτές, αποτελούν κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και συγχρόνως τιμωρούνται αυστηρά από τον νόμο.

Κι όμως, οι Έλληνες οδηγοί συνηθίζουν να τις κάνουν, αδιαφορώντας κυρίως για την οδική ασφάλεια τη δική τους και των υπολοίπων χρηστών του δρόμου, καθώς και για τα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία είναι αρκετά "τσουχτερά". Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε πως, το διάστημα από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022, βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα 19.522 παραβάσεις σε σύνολο 91.425 τροχονομικών ελέγχων.

Διαβάστε επίσης: Τράκαρα με οδηγό χωρίς δίπλωμα – Τι πρέπει να κάνω;

Δυστυχώς, από τις παραβάσεις αυτές, οι περισσότερες ανήκουν στις λεγόμενες επικίνδυνες. Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα, η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κα του κράνους, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση κινητού τηλεφώνου και η παραβίαση του κόκκινου φαναριού, πρωταγωνιστούν.

Οι Top10 παραβάσεις

  1. Παράνομη στάθμευση – 6.940 
  2. Υπερβολική ταχύτητα – 4.115 
  3. Οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης – 983 
  4. Μη χρήση ζώνης ασφαλείας – 676 
  5. Μη χρήση προστατευτικού κράνους – 644
  6. ΚΤΕΟ – 486 
  7. Οδήγηση σε κατάσταση μέθης – 373
  8. Χρήση κινητού τηλεφώνου – 339
  9. Ανασφάλιστα οχήματα – 297
  10. Παραβίαση σηματοδότη – 216
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...