4+1 supermini που καίνε κάτω από 5 lt/100 km με τιμή κάτω από 20.000 €

Υπάρχουν μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση, αλλά και προσιτό κόστος κτήσης; Η απάντηση είναι καταφατική!

  • -
  • -

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του εξηλεκτρισμού και των SUV, αλλά οι κατασκευές αυτού του είδους έχουν σημαντικά υψηλό κόστος κτήσης, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξεχωρίζουν για τον οικονομικό τους χαρακτήρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, μετά από τα μοντέλα που ανήκουν στα B-SUV, το segment με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι αυτό των supermini. Κόμπακτ διαστάσεις, υψηλός βαθμός αποδοτικότητας και χαμηλό –τηρουμένων των αναλογιών πάντα- κόστος κτήσης. Τα κριτήρια που θέτουμε εντοπίζονται στο κόστος, το οποίο και οριοθετήσαμε να μην ξεπερνά τα 20.000 € και η μέση κατανάλωση καυσίμου, που επιβάλλεται να είναι κάτω από 5 lt/100 km. Με αυτούς τους περιορισμούς, εντοπίσαμε 4+1 μοντέλα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και αποτελούν άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ελληνική αγορά.

Hyundai i20

Η νεότερη γενιά του i20 έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία. Διατίθεται σε μία από τις πλέον πολυσυλλεκτικές γκάμες της αγορές, με ποικιλία κινητήρων και κιβωτίων, ενώ είναι δεδομένο πως έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον, διαθέτει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών. Με τιμές που ξεκινούν από 16.690 € μπορεί να αποκτήσει κανείς το i20 με κινητήρες 84 ή 100 ίππων, με ή χωρίς υβριδική τεχνολογία καικατανάλωση κάτω από 5 lt/100km! 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Hyundaii20 1.0 T-GDi 100ps

Mazda 2

Η πρόταση της Mazda στην κατηγορία των supermini είχε κερδίσει το χαρακτηρισμό της fun to drive κατασκευής. Ο συνδυασμός κινητήρα-πλαισίου-κιβωτίου το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, ενώ στη νεότερη γενιά του το Mazda 2 έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού, σύμφωνα πάντα με τις προσταγές της εποχής. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 15.686 € με τον 1.500άρη των 75 ίππων που του χαρίζει μέση κατανάλωση 4,8 lt/100km. Μάλιστα, με περίπου 1.000 € μπορεί να αποκτήσει κανείς την έκδοση των 90 ίππων, που μάλιστα προσφέρει ακριβώς ίδια τιμή κατανάλωσης. 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Mazda 2 1.5 Skyactiv-G 90ps

Suzuki Swift

Το Swift εστιάζει στο μοντέρνο στιλ και στον κορυφαίο βαθμό πρακτικότητας. Ανέκαθεν προοριζόταν για δραστήριους και νεαρούς ανθρώπους, με όπλο του την αξιοπιστία της ιαπωνικής εταιρείας. Και όχι μόνο… Η νεότερη γενιά αναβαθμίστηκε σχεδιαστικά, ενώ απέκτησε και το απαραίτητο πλέον οικολογικό προφίλ. Η βασική του έκδοση με τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων ξεκινάει από τα 16.580 € και με κατανάλωση μόλις 4,7 lt/100 km αποτελεί μία από τις πλέον οικονομικές προτάσεις της αγοράς. 

Διάβασε εδώ τη δοκιμή του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid

Toyota Yaris

H 4η γενιά του ιαπωνικού best seller έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο. Διατήρησε στο έπακρο όλα τα προτερήματα που καθιέρωσαν το Yaris στο παρελθόν, με τους Ιάπωνες σχεδιαστές να του χαρίζουν νεανική και θελκτική σχεδίαση. Η υβριδική τεχνολογία της ιαπωνικής εταιρείας εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Η hybrid εκδοχή ξεκινάει από τα 19.880 €, με την κατανάλωση καυσίμου να αγγίζει μόλις τα 3,8 lt/100 km! 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Toyota Yaris 1.5 Hybrid

+1 Mazda 2 Hybrid

mazda 2

Τέλος, αξίζει να σημειώσετε πως η Mazda διαθέτει στην ελληνική αγορά και την υβριδική του εκδοχή, που ξεκινάει από τα 19.791 € και ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας Toyota Yaris, που φέρει τα σήματα της Mazda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...