Τα φθηνότερα supermini που καίνε κάτω από 5 lt/100 km

Υπάρχουν μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση, αλλά και προσιτό κόστος κτήσης; Η απάντηση είναι καταφατική!

  • -
  • -

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του εξηλεκτρισμού και των SUV, αλλά οι κατασκευές αυτού του είδους έχουν σημαντικά υψηλό κόστος κτήσης, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξεχωρίζουν για τον οικονομικό τους χαρακτήρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, μετά από τα μοντέλα που ανήκουν στα B-SUV, το segment με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι αυτό των supermini. Κόμπακτ διαστάσεις, υψηλός βαθμός αποδοτικότητας και χαμηλό –τηρουμένων των αναλογιών πάντα- κόστος κτήσης. Τα κριτήρια που θέτουμε εντοπίζονται στο κόστος, το οποίο και οριοθετήσαμε να μην ξεπερνά τα 20.000 € και η μέση κατανάλωση καυσίμου, που επιβάλλεται να είναι κάτω από 5 lt/100 km. Με αυτούς τους περιορισμούς, εντοπίσαμε έξι μοντέλα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και αποτελούν άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ελληνική αγορά.

Citroen C3

Το γαλλικό μοντέλο έχει ξεχωρίσει στην κατηγορία για το εκλεπτυσμένο του στιλ και το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που προσφέρει. Στη νεότερη γενιά του, το Citroen C3 διακρίνεται επιπλέον για την κορυφαία τεχνολογία, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Στη βάση της γκάμας συναντάμε την έκδοση με τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων, με τιμή εκκίνησης τα 16.800 €, ενώ η πετρελαιοκίνητη εκδοχή του με κόστος 19.900 € έχει κατανάλωση μόλις 4,2 lt/100 km. 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Citroen C3 1.2 PureTech 110ps

Hyundai i20

Η νεότερη γενιά του i20 έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία. Διατίθεται σε μία από τις πλέον πολυσυλλεκτικές γκάμες της αγορές, με ποικιλία κινητήρων και κιβωτίων, ενώ είναι δεδομένο πως έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον, διαθέτει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών. Με 16.690 € μπορεί να αποκτήσει κανείς τη βασική έκδοση των 100 ίππων, η οποία έχει κατανάλωση μόλις 4,8 lt/100km! 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Hyundaii20 1.0 T-GDi 100ps

Mazda 2

Η πρόταση της Mazda στην κατηγορία των supermini είχε κερδίσει το χαρακτηρισμό της fun to drive κατασκευής. Ο συνδυασμός κινητήρα-πλαισίου-κιβωτίου το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, ενώ στη νεότερη γενιά του το Mazda 2 έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού, σύμφωνα πάντα με τις προσταγές της εποχής. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 15.686 € με τον 1.500άρη των 75 ίππων που του χαρίζει μέση κατανάλωση 7,8 lt/100km. Μάλιστα, με περίπου 1.000 € μπορεί να αποκτήσει κανείς την έκδοση των 90 ίππων, που μάλιστα προσφέρει ακριβώς ίδια τιμή κατανάλωσης. Τέλος, αξίζει να σημειώσετε πως η Mazda διαθέτει στην ελληνική αγορά και την υβριδική του εκδοχή, που ξεκινάει από τα 19.791 και ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας Toyota Yaris, που φέρει τα σήματα της Mazda. 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Mazda 2 1.5 Skyactiv-G 90ps

Renault Clio

Η νεότερη γενιά του Clio ξεχωρίζει για το μοντέρνο στιλ, τον υψηλό βαθμό πρακτικότητας και την άνεση που το διακρίνει. Η νεανική του σχεδίαση και έξυπνη εργονομία στο εσωτερικό του συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες. Το γαλλικό supermini ξεκινάει από 17.440 € με την έκδοση των 72 ίππων και κατανάλωση μόλις 5,0 lt/100 km. Με 18.570 € διατίθεται η έκδοση των 90 ίππων, που προσφέρει σχεδόν παρόμοια κατανάλωση και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Renaul Clio 1.0 TCe 90ps

Suzuki Swift

Το Swift εστιάζει στο μοντέρνο στιλ και στον κορυφαίο βαθμό πρακτικότητας. Ανέκαθεν προοριζόταν για δραστήριους και νεαρούς ανθρώπους, με όπλο του την αξιοπιστία της ιαπωνικής εταιρείας. Και όχι μόνο… Η νεότερη γενιά αναβαθμίστηκε σχεδιαστικά, ενώ απέκτησε και το απαραίτητο πλέον οικολογικό προφίλ. Η βασική του έκδοση με τον 1.200άρη κινητήρα των 83 ίππων ξεκινάει από τα 15.080 € και με κατανάλωση μόλις 4,7 lt/100 km αποτελεί μία από τις πλέον οικονομικές προτάσεις της αγοράς. 

Διάβασε εδώ τη δοκιμή του Suzuki Swift 1.2 GLX Hybrid

Toyota Yaris

H 4η γενιά του ιαπωνικού best seller έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο. Διατήρησε στο έπακρο όλα τα προτερήματα που καθιέρωσαν το Yaris στο παρελθόν, με τους Ιάπωνες σχεδιαστές να του χαρίζουν νεανική και θελκτική σχεδίαση. Η υβριδική τεχνολογία της ιαπωνικής εταιρείας εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Η hybrid εκδοχή ξεκινάει από τα 19.310 €, με την κατανάλωση καυσίμου να αγγίζει μόλις τα 3,8 lt/100 km! 

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Toyota Yaris 1.5 Hybrid

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...