Οδηγός της F2 χάνει το δίπλωμά του λόγω... video στο TikTok!

Στο video πληροφορίες λένε ότι κινούνταν με ταχύτητες άνω των 175 km/h, σε δημόσιο δρόμο όπου το όριο ήταν 50 km/h.

  • -
  • -

Φαίνεται πως οι νεαροί οδηγοί που συμμετέχουν σε διάφορες κατηγορίες της Formula, πρέπει να αρχίσουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά το κρούσμα του Ρώσου πρώην οδηγού της Haas, Nikita Mazepin, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε κατακριθεί μετά από ένα «απρεπές» story που είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τώρα έχουμε, ένα ανερχόμενο Βέλγο οδηγό της Formula 2, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων του.

Αναφερόμαστε στον 20χρονο Amaury Cordeel, ο οποίος μπορεί να έχει σήμερα την δυνατότητα να οδηγεί το αγωνιστικό του μονοθέσιο στην πίστα, αλλά το ίδιο δεν ισχύει πλέον και για τους δημόσιους δρόμους. Αυτό γιατί ο οδηγός της Virtuosi μετά από video που αποφάσισε πως ήταν «καλή ιδέα» να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, κατέληξε να χάσει την άδεια οδήγησής του για 6 μήνες (μετά από αυτό το διάστημα θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση για ανάκτηση της) και να πληρώσει πρόστιμο 3.600 €.

Amaury-Cordeel-f2

Το video ήταν από το 2020 και σε αυτό φαινόταν ο Βέλγος να οδηγεί με ταχύτητα 179 km/h σε δημόσιο δρόμο όπου με όριο 50 km/h, στην περιοχή του Tamise στο Βέλγιο.

Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο νεαρός οδηγός της Formula 2 έγινε θέμα συζήτησης λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Ο Cordeel είχε κατηγορηθεί παλαιότερα πως οδηγούσε ένα Audi με πάνω από 300 km/h, πάλι σε δημόσιο δρόμο, με το γεγονός να έχει γίνει και αυτό γνωστό μέσω ενός video που αναρτήθηκε στο internet. Σε εκείνη την περίπτωση όμως δεν υπήρξε κάποια ποινή καθώς δεν μπορούσε να αποδειχθεί πως βρισκόταν ο ίδιος πίσω από το τιμόνι.

Ευτυχώς για εκείνος, οι κανονισμοί της Formula 2 διαφέρουν από την F1, με τους οδηγούς της μικρότερης κατηγορίας να μην είναι αναγκασμένοι να έχουν άδεια οδήγησης για να συμμετέχουν. Ο 20χρονος υπέγραψε πρόσφατα για δεύτερη σεζόν με την Virtuosi, με τον Αυστραλό Jack Doohan να οδηγεί το δεύτερο μονοθέσιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...